Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Občani sprti kot politiki

Policijska kronika: Občani sprti kot politiki

Minuli policijski teden na Kamniškem je bil videti kot ponesrečeno predvolilno soočenje na nacionalki, saj so policisti obravnavali cel kup sporov, družinskega nasilja in kršitev javnega reda in miru.

Kronika PP Kamnik (od 19. do 24. 4. 2022)

DRUŽINSKO NASILJE V ŠPITALIČU
19. 4. 2022 – Policisti so bili obveščeni o družinskem nasilju v Špitaliču, kjer so opravili podroben razgovor s prijaviteljico ter ugotovili, da gre pri vsem skupaj za kaznivo dejanje nasilja v družini, ki ga je izven zakonski partner že dlje časa izvajal nad svojo partnerico. Policisti bodo v zvezi s tem zbrali dodatna obvestila in zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

SUMLJIV MOŠKI V TUNJIŠKI MLAKI
19. 4. 2022 – Policisti so bili obveščeni o sumljivem moškem, ki se je potikal po Tunjiški Mlaki, vstopal v prazno hišo, kljukal ključavnice vozil in podobno. Pri pregledu okolici so policisti izsledili zmedenega in bledega moškega, zaradi česar so na pomoč poklicali tudi reševalno vozilo, nakar ga je pregledala še dežurna zdravnica. Zaradi suma, da je omenjeni moški zaužil neznane psihoaktivne snovi, je bil odpeljan v nadaljnjo oskrbo.

ILEGALNI PRIBEŽNIKI NA DUPLICI
20. 4. 2022 – Na območju Duplice so policisti v jutranjih urah prijeli dva državljana Afganistana, ki pri sebi nista imela nobenih dokumentov in za katera se je v nadaljnjem postopku izkazalo, da sta ilegalna pribežnika. Policisti z njima izvedli postopek po Zakonu o tujcih.

MEJNI SPOR V SIDOLU
21.4.2022 – Policisti so se znova zglasili v Sidolu, saj so bili obveščeni o poseku smrek. Po razgovoru s prijaviteljem je bilo ugotovljeno, da gre za drevesa, ki so del mejnega spora, zaradi česar sta bili obe stranki napoteni na urejanje zadeve oz. spora po civilno pravni poti.

“ŠALJIVEC” S PIŠTOLO NA VRHPOLJAH
22. 4. 2022 – Policisti so bili obveščeni o grožnji s pištolo, ki naj bi jo storilec uperil proti prodajalki, v nadaljevanju pa prestrašeni dejal, da se je samo hecal. Po podatkih policistov naj bi šlo za moškega, starega okoli 25 let, suhe in višje postave, ki je bil neobrit ter s pričesko, pri kateri ima na glavi čop oz. narejeno figo, pri straneh glave pa je pobrit. V kolikor omenjeno osebo morda prepozna, naj to sporoči na Policijsko postajo Kamnik.

SPOR V ŠMARCI
22. 4. 2022 – V Šmarci so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru, ki mu je botroval spor med izven zakonskima partnerjema. Ker se kršitelj na kraju ni pomiril, prav tako pa ni upošteval zakonitih ukazov policistov, so policisti zoper njega uporabili fizično silo ter mu odredili pridržanje, zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru pa mu je bil izdan plačilni nalog.

PIJANO RAZGRAJANJE V BUČU
23.4.2022 – V Buču so morali policisti posredovati pri sporu med moškim in žensko, ki je privedel tudi do kršitve javnega reda in miru. Le-tega je kršil pijan moški, ki mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

SPOR V SOTESKI
24.4.2022 – Policisti so bili obveščeni, da naj bi v Soteski partner izvajal nasilje nad svojo partnerico. Po opravljenem razgovoru s prijaviteljico so policisti ugotovili, da ne gre za kaznivo dejanje nasilja v družini, saj naj bi par že živel ločeno, preko Centra za socialno delo pa ima urejen dogovor glede stikov z otrokom. Tekom razgovora z obema strankama ni bilo ugotovljenih morebitnih znakov prekrška ali kaznivega dejanja, zato so policisti vse skupaj zgolj zabeležili v poročilo Policijske postaje Kamnik.