Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Oborožen rop na Groharjevi in nasilen pijani sin
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Oborožen rop na Groharjevi in nasilen pijani sin

Policistke in policisti so imeli zelo pester in naporen konec leta, že v prvih letošnjih dneh novega leta pa so obravnavali oborožen rop na Groharjevi ter pridržali nasilnega in pijanega sina, ki se je grdo ter nasilno vedel do svoje mame.

Kronika PP Kamnik (od 28. 12. 2020 d0 3. 1. 2021)

NESREČA NA PREHODU ZA PEŠCE
28. 12. 2020 – Na Bakovniku je prišlo do prometne nesreče z udeležbo peške, ki je bila v nesreči lažje poškodovana. Povzročiteljici, ki je peško povozila na prehodu za pešce, je bil izdan plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
28. 12. 2020 – Policisti  so imeli v postopku osebo, ki so ji zasegli ALU folijo z neznano prašnato snov bele barve. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
28. 12. 2020 – Varnostnik  v  nakupovalnem  centru  Supernova je na bankomatu v omenjenem centru   našel  denar. Policisti so napisali zapisnik o najdenih  stvareh, občan oz. občanka, ki je denar pozabil na bankomatu, pa ga lahko prevzame na PP Kamnik.

ZASEG VOZILA
28. 12. 2020 – Policista  sta imela na Tomšičevi ulici v postopku voznika osebnega vozila, ki  je  vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je  bilo omenjeno vozilo, proti potrdilu o zasegu predmetov, začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI IN ZLORABE JAVNIH SREDSTEV
28. 12. 2020 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti in zloraba javnih sredstev. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA DVEH KOLES
28. 12. 2020 – Neznani  storilec je na Perkovi ulici izvršil tatvino dveh  ženskih mestnih koles  (balance črno-srebrne barve in neznane znamke črne barve). Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOZILA SRNO
28. 12. 2020 – Občanka je policiste obvestila, da je na Kozjaku trčila v divjad in poškodovala  vozilo. Ker je Voznica je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, o dogodku pa je bila obveščena tudi Lovska družina Tuhinj.

TATVINA PLINSKIH JEKLENK V SREDNJI VASI
28. 12. 2020 – Neznani  storilec je pred  trgovino v Srednji vasi izvršil tatvino plinskih jeklenk.  Sledi  zbiranje  obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
28. 12. 2020 – Policisti  so  imeli v večernem času v Nevljah postopek z osebo, ki so ji zasegli  PVC samozapiralno  vrečko  z  neznano  snovjo rastlinskega izvora, zeleno-rjave barve. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ZAPARKIRAN DOVOZ V KAMNIŠKI BISTRICI
29. 12. 2020 – Policisti  so bili, zaradi zaparkiranega dovoza do koče, napoteni v Kamniško Bistrico, kjer so lastniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

PROMETNA NESREČA PRI SPINU
29. 12. 2020 – Na  parkirišču  trgovine  Eurospin  se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno  škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče..

DRUŽINSKI SPOR V ČRNI
29. 12. 2020 – Policisti so posredovali v naselju Črna pri Kamniku, kjer sta se sprla zakonca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

KAZNIVO DEJANJE ZALEZOVANJA IN GROŽNJE
29. 12. 2020 – Policisti  so  obravnavali  kaznivo dejanje zalezovanja in grožnje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA DENARJA IN VAZE V DSO KAMNIK
30. 12. 2020 – Neznani  storilec  je  v  domu  starejših občanov v Kamniku izvršil tatvino denarja  in  vaze. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA  Z UDELEŽBO PEŠKE
30. 12. 2020 – Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Kamniku je prišlo do prometne nesreče z  udeležbo  peške, v kateri je bila peška lažje telesno poškodovana. Povzročiteljici nesreče je  izdan plačilni nalog, zaradi nepravilnega premika z osebni avtomobilom Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
30. 12. 2020 – Policisti  so imeli na železniški postaji na Kranjski cesti v postopku osebo, ki so ji zasegli delno pokajen cigaret z neznano snovjo zeleno rjave barve. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PONAREJEN DENAR
30. 12. 2020 – Policisti  so  obravnavali primer ponarejenega denarja v Delavski hranilnici Kamnik. Ponarejeni bankovec je bil poslan  na  ekspertizo, sledi pa zbiranje  obvestil  in  kazenska  ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIŠKI BISTRICI
30. 12. 2020 – Policisti  so v Kamniški Bistrici obravnavali  prometno  nesrečo s pobegom, v kateri je neznani  voznik  z  neznanim vozilom pri vzvratni  vožnji  trčil  v  pravilno  parkiran  osebni avtomobil in s kraja nesreče  odpeljal,  ne  da  bi  udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

INTERVENCIJA  V SPODNJIH STRANJAH
31. 12. 2020 – Policisti  so posredovali v naselju Spodnje Stranje, kjer sta se sprla zakonca.  Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GOREČ ZABOJNIK NA ZIKOVI
1. 1. 2021 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, in sicer na Zikovi ulici, kjer je neznana oseba zakurila zabojnik za odpadke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA  NA CANKARJEVI ULICI
1. 1. 2021 – Policisti  so posredovali v samskem domu na Cankarjevi ulici, v katerem sta se sprla sostanovalca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
3. 1. 2020 – Policisti   so   obravnavali  kaznivo  dejanje  groženj.  Po  vseh  zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OBOROŽEN ROP NA GROHARJEVI ULICI V KAMNIKU
3. 1. 2020 – Policisti  so obravnavali oborožen rop, do katerega je prišlo na Groharjevi ulici v Kamniku.  Oškodovanec in storilci se, po navedbah policistov, med  seboj  dobro poznajo, po vse zbranih obvestilih pa bo  podana  kazenska  ovadba  na  pristojno  državno tožilstvo.

PIJANEGA IN NASILNEGA SINA SO PRIDRŽALI POLICISTI
3. 1. 2020 – Policisti  so posredovali v Kamniku, kjer se je pijani sin do svoje  mame  vedel  na  drzen,  nasilen, nesramen in žaljiv način, s takšnim vedenjem  pri njej povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Ker se kršitelj, kljub opozorilom in ukazom policistov, ni umiril in prenehal s kršitvami, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.