Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Pes je ugriznil kolesarko, težavna podgorska šikana in lov skoraj golega ter agresivnega pacienta

Policijska kronika: Pes je ugriznil kolesarko, težavna podgorska šikana in lov skoraj golega ter agresivnega pacienta

Kamniški policisti in policistke so si, med drugim, minuli teden krajšali čas z obravnavo tunjiškega hudogriza, vpijočega sina ter običajnim lovom na prehitre ter vinjene voznike, na pomoč pa so priskočili tudi reševalcem, ki jim je ušel agresiven in skoraj nag pacient namenjen na zdravljenje v Polje.

Kronika PP Kamnik (od 9. do 14. 9 2019)

PES JE V TUNJICAH UGRIZNIL KOLESARKO
09.09.2019 –  Policisti so posredovali na območju Tunjic, kjer si je eden izmed tamkajšnjih psov poželel poskusiti slastno nogo mimovozeče kolesarke. Policisti so ob ogledu kraja dogodka ugotovili, da je kolesarko, ki se je pripeljala mimo stanovanjske hiše, v predel meč ugriznil spuščen oz. neustrezno zavarovan pes. Po vseh zbranih obvestilih bo lastniku psa izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

SIN JE VPIL IN RAZBIJAL
10.09.2019 – Policisti so na območju policijske postaje Domžale intervenirali, kjer je sin  doma kršil javni red in mir s tem, da je vpil po hiši in pri tem razbil steklo na vratih vitrine, zaradi česar se je njegova mati počutila ogroženo in poklicala policijo. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

KAZEN ZARADI ZAPARKIRANJA
10.09.2019 – Policisti so bili obveščeni o napačno parkiranem vozilu na Medvedovi ulici, ki je z zaparkiranjem prijavitelju onemogočil dostop do doma. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
11.09.2019 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročitelja. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VINJEN VOZNIK NA CESTI
11.09.2019 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA V SREDNJI VASI
12.09.2019 – V Srednji vasi, pri trgovini Tuš, je prišlo do prometne nesreče, ki jo je, zaradi izsiljevanja prednosti, povzročila voznica, ki se je iz stranske vključevala na prednostno cesto. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu. 

NI ZVOZIL PODGORSKE ŠIKANE
12.09.2019 – V Podgorju, kjer je na cesti postavljena šikana za umirjanje prometa, je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je z desnim delom vozila trčil v robnik in izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo izven vozišča in trčil v drog javne razsvetljave ter tam obstal. Voznik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe,  zaradi katerih je bil z reševalnim vozilom s kraja odpeljan. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V VOZILO  V VOLČJEM POTOKU
13.09.2019 – Neznani storilec je v Volčjem Potoku, sredi belega dne, z neznanim predmetom na vzvod vlomil skozi voznikova v vozilo in iz notranjosti odtujil denar in prenosni računalnik znamke Lenovo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NA KISOVCU NAJDENI AVTOMOBILSKI KLJUČI
13.09.2019 – Na Kisovcu je občan našel avtomobilske ključe vozila znamke Renault Scenic. Napisan Zapisnik o najdenih stvareh. Občan-ka, kateri je ključe izgubil jih lahko prevzame na policijski postaji Kamnik.

ZASEG NEREGISTRIRANEGA MOPEDA
14.09.2019 – Policista sta imela na območju Mengša v postopku voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bil moped na podlagi 23.čl. ZPrCP proti Potrdilu zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ASISTENCA PRI PREVOZU V POLJE
14.09.2019 – Policijsko patruljo je zdravnik Zdravstvenega doma Kamnik obvestil o pobeglem pacientu, ki je bil bos, oblečen le v hlače, zgoraj pa brez oblačil. Ob pregledu okolice ga je patrulja izsledila in predala zdravstvenemu osebju, ki mu je, zaradi agresivnosti pacienta, nudila asistenco pri prevozu v PK Ljubljana Polje. Med prevozom se je občan nedostojno vedel do policistov, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.