Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Cestni pljuvač, ljubiteljski policist in pretepaška lastnica psa

Policijska kronika: Cestni pljuvač, ljubiteljski policist in pretepaška lastnica psa

V vročih dneh imajo policisti opraviti tudi z vročekrvnimi občani, ki jim je zavrela kri, odkrijejo pa tudi kakega hladnokrvnega tatu in preveč odžejanega voznika ter tudi “ljubiteljskega” policista.

Kronika PP Kamnik (od 17. do 24. 6. 2019)

PRIJET PRI TATVINI V TRGOVINI
17.06.2019 – V eni izmed trgovin na območju Kamnika je prišlo do tatvine artiklov. Tatvino je opazil zaposleni v trgovini, ki je osebo zadržal do prihoda policistov. Podana bo kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA VRHPOLJU
18.06.2019 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica, v naselju Vrhpolje, je bila obravnavana prometna nesreča do katere je prišlo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po nasprotnem voznem pasu voznika motornega kolesa, ki je padel po vozišču in se telesno poškodoval. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PRIDRŽAN PIJAN MOŠKI
V Kamniku, v stanovanjskem bloku, je prišlo do verbalnega spora med sosedoma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pijan moški kričal neprimerne besede in razbijal po vratih prijavitelja, tako da ga je slišal cel blok. Ker se ob prihodu policistov na kraj ni pomiril in je bilo pričakovati, da bo s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog za več kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V KAMNIKU
19.06.2019 – V Kamniku so policisti posredovali, ker je moški kršil javni red in mir s tem da je pljunil mimoidočo občanko, ki se je peljala mimo z vozilom pri odprtem oknu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

POLICIST ZA EN DAN
19.06.2019 – Policistka je opravljala opazovalno službo po mestu Kamnik, kjer je opazila neznanega moškega, ki je poleg civilnih oblačil nosil dele policijske uniforme, in sicer modro srajco s kratkimi rokavi in oznakami policije na rokavih. Opravljen je bil postopek, v katerem so moškemu zasegli srajco in ga oglobili skladno z Zakonom o organiziranosti in delu v policiji.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
19.06.2019 – Neznanec je na Šolski ulici izvršil tatvino obeh registrskih tablic. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SPOR ZARADI SPUŠČENEGA PSA
19.06.2019 – Policisti so v Trzinu intervenrali javnem kraju, kjer je občanka je po naselju sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil na povodcu in z lajanjem prestrašil občanko in njenega psa. Lastnica je pobeglega psa je v nadaljevanju še s povodcem po glavi udarila prijaviteljico. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali in po zakonu o javnem redu in miru.

INTERVENCIJA V DOMŽALAH
20.06.2019 – Policisti so bili napoteni v Domžale, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil in vpil na očeta in brata. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

POZABILA DENAR V REŽI BANKOMATA
20.06.2019 – Občanka se je zglasila na policijsko postajo in povedala, da je 19.6.19 opravila dvig denarja na bankomatu na bencinskem servisu Petrol v Mostah, ki ga je pozabila vzeti. Občana-ko, ki je našel denar naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA NA BAZENU
21.06.2019 – Občan se je zglasil na policijsko postajo in prijavil tatvino mobilnega telefona Huawei P smart, ki ga je neznanec odtujil hčerki na bazenu v Kamniku.

Občane naprošamo, da primerno zavarujejo svoje predmete na javnih krajih, kjer so dosegljivi vsakomur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.