Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Policisti iščejo »kamniškega indijanca«

Policijska kronika: Policisti iščejo »kamniškega indijanca«

Kamniški policisti so v minulem tednu, med drugim, zasačili nekaj vinjenih voznikov, iščejo pa tudi »kamniškega indijanca«, ki je na Perovem v okno stanovanjske hiše izstrelil puščico.

Kronika PP Kamnik (od 3. do 9. 2. 2020)

POŠKODOVANJE STEKLA NA OBJEKTU 7 BURGER
3.2.2020 – Neznanec je med 02.02.2020 in 03.02.2020 na neznan način poškodoval steklo na objektu 7 Burger. Nastala materialna škoda, sledi kazenska ovadba.

TATVINA PRIKOLICE V SUHADOLAH
3.2.2020 – Neznanec je med 30.1.2020 in 1.2.2020 izpod kozolca v Suhadolah odtujil aluminijasto prikolico znamke TPV tip BA6016. Sledi kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
3.2.2020 – Na Kamniški obvoznici je prišlo do prometne nesreče II. Kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj stoječe vozilo, katero je po trčenju odbilo naprej v drugo stoječe vozilo. V nesreči je ena oseba je zadobila lahke telesne poškodbe, povzročitelju nesreče pa je bil izdan plačilni nalog.

POŽAR V STANOVANJU V MOSTAH
3.2.2020 – Patrulja policijske postaje Kamnik je bila obveščena o požaru v stanovanju v Mostah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lastnica na štedilniku pustila posodo z oljem, zaradi česar je prišlo do požara. Požar v kuhinji so pogasili gasilci PGD Moste, Križ in Komenda. Nastala materialna škoda. Sledi kazenska ovadba.

V OKNO STANOVANJSKE HIŠE JE IZSTRELIL PUŠČICO
4.2.2020 – Patrulja je bila  poslana na Perovo, kjer je neznanec v času med 27.1.2020 in 4.2.2020 z neznano napravo izstrelil puščico v okno stanovanjske hiše. Pri tem je, k sreči, nastala zgolj materialna škoda. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, neznanega kamniškega indijanca pa ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

PONAREJEN BANKOVEC
4.2.2020 – Policisti so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu, ki so ga našli v Delavski hranilnici na Glavnem trgu. Pri pologu denarja je bančna uslužbenka izločila bankovec za 20 eur, za katerega se sumi, da je ponarejen. Bankovec je bil zasežen, sledita pa še ekspertiza in kazenska ovadba.

ZASEG NEZNANE ZELENE POSUŠENE SNOVI NA FUŽINAH
4.2.2020 – Patrulja je na Fužinah imela v postopku osebo, katera je imela pri sebi neznano zeleno posušeno snov rastlinskega izvora. Proti potrdilu je bila zasežena in bo poslana v analizo. V primeru pozitivne analize sledi hitri postopek.

TATVINA OKRASNIH POKROVOV
4.2.2020 – Na policijski postaji se je zglasila oseba in prijavila tatvino okrasnih pokrov. Do tatvine okrasnih pokrovov iz osebnega vozila R Clio je prišlo med 1.2.2020 in 4.2.2020. Nastala materialna škoda, sledi kazenska ovadba.

TATVINA ALKOHOLNIH PIJAČ V TRGOVINI HOFER
4.2.2020 – Dne 27.1.2020 je neznana oseba v trgovini Hofer izvršila tatvino alkoholnih pijač. Sledi zbiranje obvestil, žejnega zmikavta pa bo doletela tudi kazenska ovadba.

OSTAL JE BREZ VESELEGA DIMA
4.2.2020 – Patrulja je v Kamniku imela postopek z osebo, kateri je bil zasežen delno pokajeni ročno zvit cigaret z neznano posušeno rjavo zeleno snovjo rastlinskega izvora.  Proti potrdilu je bila zasežena in bo poslana v analizo. V primeru pozitivne analize sledi hitri postopek.

NI VERJEL, DA JE TOLIKO NAPIHAL
4.2.2020 – Policijska patrulja je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, s katerim je bil  opravljen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je ob pravilni uporabi pokazal 0,81 mg/l v izdihanem zraku. Ker pa se voznik z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen še strokovni pregled, ki pa ga je, bržkone, ker ni želel, da bi mu puščali še kri, odklonil. Sledi obdolžili predlog na sodišče v  Kamniku.

IZPITA NI IMEL, PIHATI PA TUDI NI HOTEL
5.2.2020 – Policisti so imeli  v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je voznik je odklonil. Tekom postopka so policisti ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bil zasežen osebni avtomobil, svoj zagovor pa bo moral podati tudi na sodišču v Kamniku, kamor bodo policisti poslali obdolžilni predlog.

PREVEČ JE NAPIHAL
6.2.2020 – Patrulja je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil, zaradi nezanesljive vožnje odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je ob pravilni uporabi pokazal 0,79 mg/l v izdihanem zraku, žejnega voznika pa utegne strezniti tudi kazen, ki mu jo bodo odmerili na sodišču v Kamniku.

KRAJA ORODJA IZ VOZILA
8.2.2020 – Neznani ljubitelj dela je v času med 7.2.2020 in 8.2.2020 pristopil do parkiranega tovornega vozila, kjer je z neznanim predmetom razbil steklo, nato pa iz notranjosti odtujil več kosov ročnega orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MOSTAH
8.2.2020 – Na policijski postaji se je zglasila voznica osebnega avtomobila in prijavila prometno nesrečo s pobegom. Omenjena je bencinskem servisu v Mostah parkirala svoj osebni avtomobil, v času njene odsotnosti, pa je neznani voznik z neznanim vozilom oplazil zadnja desna vrata njenega parkiranega vozila in s kraja odpeljal.  Nastala materialna škoda, policisti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA POD KOZJAKOM
9. 2. 2020 – Policijska patrulja je bila  napotena na prometno nesrečo II.kategorije na  regionalno cesto Ločica – Kamnik izven naselja Špitalič.  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik izgubil oblast nad vozilom in pri tem zapeljal v obcestni jarek. Voznik se je lahko telesno poškodoval, zato je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana. Izdan mu bo plačilni nalog.