Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Policisti so ga peljali na morje

Policijska kronika: Policisti so ga peljali na morje

Z nekaj “sreče” vam policisti ne izrečejo zgolj globe zaradi tega ali onega prekrška, ampak vas lahko odpeljejo tudi na morje.

Kronika PP Kamnik (od 17. do 23. 5. 2021

SPOR NA AVTOCESTI
17.5.2021 –  Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev javnega reda in miru, ki jo je prijavil občan. Med njim in neznanim voznikom je na avtocesti namreč prišlo do spora, ki se je nato nadaljeval kot kršitev javnega reda in miru s telesno poškodbo prijavitelja. Policisti še zbirajo obvestila, ko bodo le-ta zbrana, pa bo izveden ustrezen ukrep oz. prekrškovni postopek.

ZASEG UKRADENEGA MOPEDA
18.5.2021 – Tekom kontrole prometa so policisti Kamniku izsledili dve osebi, ki sta se peljali z ukradenim mopedom. Moped je bil v nadaljevanju postopka zasežen in bo vrnjen lastniku, policisti pa bodo zlikovca, ki je moped ukradel, kazensko ovadili.

TUHINJSKA TRAV’CA
18.5.2021 – Policisti so na območju Tuhinjske doline kršitelju zasegli neznano snov rastlinskega izvora zeleno rjave barve, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo, najverjetneje konopljo. Če bo analiza pokazala, da ni šlo kako začimbo ali zdravilno zel, bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA Z UKRADENIM VOZILOM
19.5.2021 – V naselju Šmarca je prišlo do prometne nesreče, po kateri je voznik kolesa z motorjem pobegnil s kraja. Policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da je bil motor, s katerim je bila povzročena nesreča ukradeno v Mekinjah, samo vozilo oz. kolo z motorjem pa je bilo najdeno ob reki Kamniški Bistrici. Sledi zbiranje obvestil in ustrezni ukrepi zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ter povzročitve prometne nesreče s pobegom in zaradi kaznivega dejanja tatvine vozila.

POLICISTI SO GA PELJALI NA MORJE
20.5.2021 – Policisti so na območju Kamnika izsledili osebo, za katero je Sodišče v Kopru izdalo ukrep prijetja. Osebo so policisti prijeli ter jo odpeljali v Koper oz. »na morje«, kjer se je srečala  roko pravice na tamkajšnjem sodišču.

OSTAL JE ŽEJEN
20.5.2021 –
Policisti so prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu na območju Kamnika. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je razgrajal pijani gost, ki mu niso želeli postreči z alkoholnimi pijačami. Policisti so na kraju ugotovili identiteto kršitelja, mu s plačilnim nalogom zaračunali »rundo« ter ga napotili s kraja kršitve.

KAZEN ZA PREGLASNO ŽURERKO
21.5.2021 – Policisti so na območju Kamnika prijeli prijavo o hrupu oz. preglasni glasbi. Ob prihodu na kraj kršitve so ugotovili, da je kršiteljica po 22. uri kršila s hrupom oz. predvajanjem glasne glasbe motila nočni počitek, zaradi česar ji je bil, določila zakona o javnem redu in miru ter na kraju izdan plačilni nalog. Upamo, da pohvale sosedu, ki jo je prijavil, niso izrekli.

PROMETNA NESREČA V NASOVČAH
22.5.2021 – V Nasovčah je prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika s tovornim vozilom, ki je trčilo v ograjo. Na kraju je bil opravljen ogled kraja nesreče, povzročitelju nesreče oz. vozniku tovornega vozila pa je bil izdan plačilni nalog.

PIJAN VOZNIK
23.5.2021 – Na območju Kamnika je bil, ob poostrenem nadzoru prometa, ustavljen voznik kolesa z motorjem, za katerega se je v nadaljevanju ugotovilo, da je navedeno vozilo vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, hkrati pa bo sodišču zoper njega podan obdolžilni predlog.