Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Povožen hidrant, pošteni občani, nasilni partnerji in drugi kamniški zlikovci

Policijska kronika: Povožen hidrant, pošteni občani, nasilni partnerji in drugi kamniški zlikovci

V vročini marsikomu zavre kri, k sreči pa je v Kamniku tudi še kar nekaj poštenih občank in občanov.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 16. 6. 2019)

TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
10.06.2019 – V Srednji vasi je neznanec iz odklenjenega vozila izvršil tatvino orodja in zaščitne opreme. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA V MOSTAH
10.06.2019 – Občan iz Most je obvestil policiste o tatvini kolesa izpred gasilskega doma. Pogumni občan se je sam zapeljal za storilcema, ki sta kolo odvrgla v Topolah. Policisti so storilca nato prijeli v Trzinu. Sedi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

INTERVENCIJA NA OŠ VENCLJA PERKA V DOMŽALAH
11.06.2019 – Na OŠ Venclja Perka se je zglasil bivši učenec šole, ki je na šoli pretepel in poškodoval učitelja. Postopek prevzeli policisti policijske postaje Domžale, ki so zoper storilca odredili pridržanje.

V QLANDIJI JE TRČIL V HIDRANT
12.06.2019 – V Qlandiji je prišlo do prometne z materialno škodo in pobegom voznika, ki je voznik trčil in poškodoval vodni hidrant. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom vozila izsledili voznika in mu izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA PARTNERKI
12.06.2019 – Policisti so bili v Kamniku obveščeni o nasilju v družini, kjer je partner v stanovanjski hiši svoji partnerici grozil jo žalil in na njo vpil. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršitelja in se je oškodovanka zaradi tega počutila ogrožena in prestrašena, je bilo po zbranih obvestilih, na podlagi 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije, odrejena prepoved približevanja. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
13.06.2019 – V Komendi je neznani storilec na prireditvenem prostoru v športni hali Komenda izvršil tatvino mobilnega telefona znamke Samsung S8 in ga odnesel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
13.06.2019 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta oba udeleženca izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu in sta se sama dogovorila o nastali manjši materialni škodi. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VINJEN VOZNIK V MOSTAH
13.06.2019 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima 0.83 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PONAREJEN BANKOVEC V NLB KAMNIK
13.06.2019 – Policisti so bili s strani zaposlene na Novi ljubljanski banki obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov s katerim je oškodovanka opravila polog gotovine, pri čemer pa je bankomat zaznal, da je bankovec ponarejen. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

V DOMŽALAH ZGORELO VOZILO
14.06.2019 – V Domžalah je zaradi tehnične napake zagorelo vozilo, ki ga je lastnik želel prepeljati na servis, a mu to ni uspelo. Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Domžale so vozilo pogasili. Ker je tuja krivda izključena, se zadeva beleži v točki poročila.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
14.06.2019 – Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našla 14.6.2019 na bankomatu v Stranjah. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan-ka, ki je pozabil denar, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

NAJDEN DENAR NA MOČNIKOVI ULICI
15.06.2019 – Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je, 14.6.2019, našla na Močnikovi ulici v Kamniku. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan-ka, ki je izgubil denar, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

UDARIL JE NATAKARICO
16.06.2019 – Policisti so posredovali v lokalu na območju Kamnika, kjer je moški kršil javni red in mir, vpil in s pestjo udaril zaposleno, ki je ob udarcu zadobila lahke telesne poškodbe. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru ter tudi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO MOTORISTA
16.06.2019 – Na regionalni cesti Kamnik-Ločica med naseljem Špitalič in Belo je bila se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika motornega kolesa, ki je padel po vozišču in se telesno poškodoval. Sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.