Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Preglasna glasba, pasji hudogriz in zaseg vozila

Policijska kronika: Preglasna glasba, pasji hudogriz in zaseg vozila

Včasih morajo policisti utišati tudi kak preglasen žur, na katerega sosed, ki jih je poklical, najbrž ni bil vabljen…

Kronika PP Kamnik (od 6. do 13. 8. 2018)

PREGLASNA GLASBA
6. 8. 2018 – Policisti so na območju Mlake pri Komendi obravnavali intervencijo na javnem kraju, zaradi glasne glasbe. Kršitelju izdana globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA NA CANKARJEVI CESTI
7. 8. 2018 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena na Cankarjevo cesto v Kamniku, kjer je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila spregledal pešca, ki je pravilno na prehodu za pešce prečkal vozišče in s prednjim delom vozila trčil vanj. Pri prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, preizkus alkohola pa negativen. Zoper voznika osebnega avtomobila  sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

NESREČA PRI DELU V PODJETJU LIDL
7. 8. 2018 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je bila napotena na naslov Pod Lipami 1, industrijska cona Komenda-Moste, kjer je v podjetju Lidl prišlo do delovne nesreče.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta zaposlena v podjetju natovarjala blago na tovorni del vozila vsak s svojim ročnim viličarjem in vsak na svoje tovorno vozilo oz. svojo nakladalno rampo. Pri tem pa je enemu od zaposlenih z viličarjem stisnil desno nogo.

Zaposleni je pri delu uporabljal predpisana zaščitna sredstva (primerna obuvala, odsevne jopiče), za delo z ročnim viličarjem pa ne potrebujeta izpita. O dogodku obveščen delovni inšpektor, tuja krivda izključena. Sledi poročilo na ODT.

UGRIZ PSA NA ZDUŠI
7. 8. 2018 – Policisti so na območju naselja Zduša obravnavali intervencijo na javnem kraju, zaradi ugriza psa. Kršitelju izdan plačilni nalog po ZZZiv.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
10. 8. 2018 – Policisti so obravnavali poskus vlom v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo in sicer na vzvod skozi vhodna vrata, vendar je od dejanja odstopil. Materialna škoda za okoli 100 evrov. Policisti v zvezi poskusa vloma zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PRIJET STORILEC TATVINE V TRGOVINI SPAR
10. 8. 2018 – Policisti so obravnavali tatvino več artiklov v trgovini Spar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljenec v trgovini izvršil tatvino več artiklov, v skupni vrednosti 50 evrov. Policisti v zvezi tatvine zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
11. 8. 2018 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je obravnavala tatvino registrskih tablic na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil obe registrski tablici. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
12. 8. 2018 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je obravnavala voznika osebnega vozila, za katerega so med postopkom ugotovili, da vozi vozilo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, na Okrajno sodišče v Kamniku pa bo poslan predlog za uvedbo postopka.