Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prehitra vožnja z invalidskim vozičkom, prijetje vlomilcev in nevarna kratka sporočila
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Prehitra vožnja z invalidskim vozičkom, prijetje vlomilcev in nevarna kratka sporočila

Do prometne nesreče lahko pride tudi zaradi prehitre vožnje z invalidskim vozičkom, brez čelade ne gre sesti niti na moped, policisti pa so v prejšnjem tednu prijeli vlomilce iz Kamniške Bistrice ter obravnavali vrsto goljufij.

Kronika PP Kamnik (od 6. do 12. 11. 2023)

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CESTI
6.11.2023 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznice, ki je trčila v vozilo na prednostni cesti. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V NOČNEM LOKALU
6.11.2023 – V enem izmed nočnih lokalov v Ljubljani je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz žepa jakne ukradel mobilni telefon znamke Iphone 14, zelene barve s silikonskim ovitkom. Kamniški policisti bodo obravnavo kaznivega dejanja odstopili PP Ljubljana Center.

MLADOLETNIKA BREZ ČELAD
6.11.2023 – Tekom kontrole prometa na Maistrovi ulici so imeli policisti v postopku mladoletnega voznika neregistriranega mopeda znamke Piaggio Fly 50 in njegovega sopotnika, saj nihče izmed njiju med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Policisti so zasegli registrsko tablico in jo poslali na UE Kamnik, zoper mladoletnika pa je bil uveden obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V SUPERNOVI
7.11.2023 – V Supernovi Kamnik je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, prav tako pa sta se uspela medsebojno dogovoriti glede krivde in škode, jima je bilo na kraju izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PRIJETJE VLOMILCEV IZ KAMNIŠKE BISTRICA
8.11.2023 – Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v vozilo, ki je bilo parkirano pri izhodišču do Kokrškega sedla oz. na makadamskem parkirišču na koncu poti pri Žagani peči. K sreči je lastnik vozila storilce pri dejanju zalotil ter obvestil policiste. Le-ti so kasneje v Godiču vozilo s storilci ustavili, jim zasegli vlomilsko orodje ter z njimi opravili identifikacijske postopke. Ko bodo policisti zbrali vse podatke, bodo proti vlomilcem ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA
8.11.2023 – Policisti so na cesti Vodice-Moste obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bila tri vozila. Do nesreče je prišlo  zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznika, ki je nato sprožil verižno trčenje še dveh vozil.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

 

PROMETNA NESREČA S POBEGOM  MED VASENIM IN SIDOLOM
8.11.2023 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na lokalni cesti, ki  iz smeri Vasena vodi proti Sidolu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z neznanim vozilom, zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, trčil v nasproti vozeče vozilo voznice, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, če bodo pobeglega voznika uspeli izslediti, pa bodo zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

NESREČA INVALIDA
9.11.2023 – V Šmarci so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo invalida, ki se je peljal z invalidskim vozilom po regionalni cesti ter zaradi neprilagojene hitrosti spregledal stoječo kolono vozil. Zaradi tega se je skušal umakniti iz vozišča, vendar je pri tem zadel desni robnik, izgubil oblast nad vozičkom, se prevrnil in padel po vozišču. Povzročitelju nesreče, ki je utrpel lažje telesne poškodbe, je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU VSTOPNIC
10.11.2023 – Na policijsko postajo je prišla občanka in policistom prijavila goljufijo. Pre Facebooka se je namreč dogovorila za nakup vstopnic skupine Siddharta, vendar je, po dogovorjenem plačilu, prejela neveljavne vstopnice. Po dejanju je skušala z goljufivim preprodajalcem vzpostaviti stik, vendar je ugotovila, da je spletni lump naslednji dan svoj FB profil izbrisal, na e-pošto pa ne odgovarja. Policisti bodo poskušali prevaranta izslediti in kazensko ovaditi.

GOLJUFI POŠILJAJO BANČNE SMS-je
10.11.2023 – Občan je policistom zaupal, da je na svoj telefon prejel SMS sporočilo z navedbo, da ga pošilja Nova Ljubljanska banka.  Ker je sporočilu naivno zaupal, je izpolnil podatke v okencu, nakar mu je neznanec iz bančnega računa dvignil in odtujil denar. Policisti goljufijo, ki je zgolj še ena v vrsti podobnih, še preiskujejo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V KOMENDI
11.11.2023 – Občanka je na bankomatu bencinskega servisa MOL & INA v Komendi našla denar. Policisti so napisali zapisnik o najdbi, pozabljivi občan oz. občanka, pa se lahko zglasi na PP Kamnik in denar prevzame.

NEDOVOLJEN PREHOD ČEZ DRŽAVNO MEJO IN PRIJETJE »ŠVERCARJA«
11.11.2023 – Kamniški policist je, v okviru poostrenega nadzora, opravljal kontrolo prometa na Vrhniki. V času kontrole zaustavil voznik z vozila znamke BMW X1, ki je vozil državljan Romunije, razen voznika pa se je v vozilu nahajalo še 6 oseb, in sicer turških državljanov. Zaradi navedenega je obstajal sum, da je voznik, storil kaznivo dejanje omogočanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, zaradi česar mu je bila odvzeta prostost, obravnavo primera pa je prevzela policijska postaja za izravnalne ukrepe.

PROMETNA NESREČA NA JAKOPIČEVI
12.11.2023 – Policisti so na Jakopičevi ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika vozila voznika, ki je trčil v drugo vozilo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti »begunca« še iščejo.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve