Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Prisilna privedba, razgrajanje in prijete tatice

Policijska kronika: Prisilna privedba, razgrajanje in prijete tatice

Policisti so na sodišče prisilno privedli osebo, ki se tamkaj ni hotela zglasiti sama, zasegli nekaj prepovedanih snovi, pomirili razgrajanje na Duplici ter prijeli več tatov.

Kronika PP Kamnik (od 7. do 13. 11. 2022)

SPLETNI VLOM V BANČNI RAČUN
7.11.2022 – Neznani storilec je, neznano kje in na neugotovljen način, prek medmrežja pridobil podatke bančne kartice Visa oškodovanca, opravil več nakupov ter ga s tem oškodoval. Policisti bodo »hekerja« poskušali izslediti in kazensko ovaditi.

NAJDEN ELEKTRIČNI SKIRO
7.11.2022 – V dopoldanskem času je občan policiste obvestil, da je nasproti trgovine Lidl na Bakovniku našel črn električni skiro neznanih serijskih številk z nalepko DocGreen. Glede na to, da je bil omenjen skiro tam že dlje časa prislonjen, je povsem možno, da je bilo odtujeno.  Če najdeni skiro morda kdo pogreša, naj ga čimprej pride iskat na policijsko postajo Kamnik.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
8.11.2022 – V Kamniku je policist kršitelju zasegel alu folijo z neznano snovjo rjave barve v grudi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi na prepovedano drogo bo zoper prekrškarja sledil hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
8.11.2022 – Na Kamniški Obvoznici je prišlo do prometne nesreče. Le-to je povzročila neprevidna voznica, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v stoječe vozilo pred seboj. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE
8.11.2022 – Policisti so, na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte, tako da je bila oseba po hitrem postopku odpeljana na sodišče.

RAZGRAJANJE NA DUPLICI
9.11.2022 – Policisti so na Duplici obravnavali kršitev javnega reda in miru, in sicer zaradi glasnega kričanja in udarjanjem z vrati, s čemer je kršitelj motil nočni mir in počitek. Kršitelju bo zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

DRZNA TATVINA
9.11.2022 – Storilec je sredi belega dne iz gostilne, na posebej predrzen način, iz blagajne gostinskega lokala vzel denar. Zaposlena je stekla za storilcem, ga zaustavila in mu vzela denar. Policista sta nato, na podlagi danega opisa, storilca izsledila na ulici in z njim opravila identifikacijski postopek. Po vseh zbranih obvestilih in pregledu posnetkov bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojnem sodišču.

TATINSKA USLUŽBENKA
10.11.2022 – Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov zaposlene v podjetju. Storilko, ki je izvršila tatvino artiklov, je varnostnik ob odhodu iz službe zaustavil, ukradene izdelke pa ji je policist zasegel in vrnil podjetju. Zaposlena tatica si je za svoje početje prislužila kazensko ovadbo,

LEPOTNA KRALJICA
10.11.2022 – V trgovini New Yorker je znana storilka odtujila dva artikla z namenom, da si protipravno prilasti stvari majhne vrednosti, vendar jo je pri nečednem dejanju zalotila blagajničarka. Storilka je nato ukradena artikla sicer vrnila, ampak najbrž si bo odslej čas krajšala s pomerjanjem progastih pižam, ker se bo že v kratkem srečala z roko pravico. Policisti jo bodo namreč kazensko ovadili. PROMETNA NESREČA NA DOMŽALSKI
12.11.2022 – Na Domžalski cesti je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato jima je bilo na kraju izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA SKIROJA V SUPERNOVI
12.11.2022 – Policisti so v Supernovi obravnavali tatvino električnega skiroja, kjer je neznanec ukradel skiro znamke SEGWAY DE28E, rdeče in črne barve ter se z njim odpeljal iz nakupovalnega centra. Policisti bodo zmikavta poskušali izslediti in poslati na počitnice za rešetkami.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
13.11.2022 – V centru Kamnika je policistka kršitelju zasegla bel papirnat robček z neznano snovjo rastlinskega izvora zelene barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi degustacijskega vzorca letošnje zelene trgatve »domačice«, bo zoper kršitelja sledi odločba s hitrim postopkom po ZPPPD.