Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razbit lokal v Šmarci, pretepen občan na Duplici, streljanje v Tunjški Mlaki in rop na Bakovniku
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Razbit lokal v Šmarci, pretepen občan na Duplici, streljanje v Tunjški Mlaki in rop na Bakovniku

Kamniški policisti so v prejšnjem tednu, poleg običajnih tatvin, vlomov in pijanih voznikov, obravnavali tudi kopico nasilnih kaznivih dejanj, od razbitja lokala v Šmarci, do streljanja v Tunjiški Mlaki, pretepa občana na Groharjevi ter tudi rop bencinskega servisa na Bakovniku.

Kronika PP Kamnik (od 17. do 23. 4. 2018)

TATVINA DENARNICE
17. 9. 2018 – Na Policijsko postajo Kamnik je poklicala oškodovanka in povedala, da so ji v  trgovini  v  Kamniku odtujili denarnico z vsebino. Na kraju so policisti ugotovili,  da  je  neznani  storilec izkoristil nepazljivost občanke in ji odtujil  denarnico.  Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA IZOLACIJE V TRGOVINI SAM
18. 9. 2018 – Policisti  so  v  trgovini  Sam  v  Kamniku obravnavali tatvino izolacije v skupni  vrednosti  1760 evrov. Po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V KLETNE PROSTORE STANOVANJSKEGA BLOKA
18. 9. 2018 – Neznani  storilec je z orodjem na vzvod vlomil skozi stranska  vhodna vrata v stanovanjski blok v Kamniku in pristopil do dvojih kletnih  vrat,  ki ju je prav tako poskušal vlomiti, vendar mu v notranjost ni uspelo priti.  Po  zaključku  preiskave  sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI V PIVNICI MALI GRAD
18. 9. 2018 – Policisti  so  obravnavali  kaznivo  dejanje  poškodovanje  tuje  stvari  v točilnici  Mali  grad, pri čemer so ugotovili, da so trije neznanci prišli v pivnico  in  s  kladivi  razbijali  po  lokalu ter poškodovali inventar. Po dejanju  so  kraj  zapustili, policisti pa so jim z zbiranjem obvestil prišli na sled  in  bodo po zaključku preiskave zoper njih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
19. 9. 2018 – V  naselju  Žeje  pri  Komendi  so policisti  obravnavali prometno nesrečo dveh osebnih vozil, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju  je  bil  izdan  plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

STRELJANJE V TUNJIŠKI MLAKI
19. 9. 2018 – Policisti  so bili obveščeni, da je bilo v Tunjiški Mlaki slišati tri poke. Z ogledom kraja in zbranimi informacijami so ugotovili,  da  je  neznani  voznik, ki se je peljal skozi naselje Tunjiška  Mlaka, iz vozila izstreli tri naboje, ki so jih policisti našli na kraju dogodka. Sledi  zbiranje obvestil in po zaključku preiskave sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI V NASELJU ROŽIČNO
20. 9. 2018 – Policisti so bili obveščeni o požaru v naselju Rožično, kjer je zagorelo na žagi.  Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik, PGD Srednja vas, PGD Nevlje in PGD  Sela.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRANA VOZNIKA
21. 9. 2018 – Patrulja  PP  Kamnik  je imela v naselju Kamnik v postopku voznika osebnega avtomobila,  ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil  odrejen  preizkus alkoholiziranosti ki je ob pravilni uporabi pokazal, da  ima  voznik  0.68  mg  alkohola  v litru izdihanega zraka.

Znake alkoholiziranosti je kazal tudi voznik osebnega avtomobila v naselju   Poreber, ki mu je bil prav tako odrejen   preizkus alkoholiziranosti  le-ta pa je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.87 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper oba voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PREGLASNA GLASBA
21. 9. 2018 – Policisti  so  na  javnem  kraju  posredovali zaradi predvajanja  glasne  glasbe.  Po  zbranih obvestilih je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
21. 9. 2018 – Policisti  so  imeli  v večernem času v Spodnjih Stranjah v postopku osebo, kI so JI, na podlagi  52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov, zasegli  samozapiralno  vrečko  z  neznano  zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o  prekršku.

NA GROHARJEVI SO GA PRETEPLI IN POŠKODOVALI
22. 9. 2018 – Policisti so bili obveščeni, da so neznanci v Kamniku oz. na Groharjevi ulici pretepli osebo. Tekom preiskave je bilo ugotovljeno,  da  so neznani storilci na Groharjevi ulici pretepli eno osebo in jo pri  tem poškodovali.  Oseba je bila z vozilom ZD Kamnik odpeljana na UB KC Ljubljana. Okoliščine dejanja se še preverjajo. Policisti bomo po zaključku preiskave obvestili pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
22. 9. 2018 – Patrulja  PP Kamnik je imela na relaciji Kamnik – Vodice v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar  mu  je  bil  odrejen  preizkus  alkoholiziranosti  ki je ob pravilni uporabi  pokazal,  da ima voznik 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ROP BENCINSKEGA SERVISA V KAMNIMKU
22. 9. 2018 – Policisti so obravnavali  oborožen  rop na bencinskem servisu Petrol na Ljubljanski cesti  v  Kamniku ter tekom preiskave ugotovili, da je neznanec skozi glavni vhod vstopil  v prodajalno servisa, nato pristopil do pulta, kjer je s pištolo v roki od prodajalke zahteval denar, ki mu ga je le-ta ta tudi izročila. Po dejanju je ropar,  skupaj  z  odtujenim  denarjem, kraj zapustil in zbežal v neznano. Policisti o dejanju še zbiramo obvestila.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
23. 9. 2018 – V popoldanskem času  so policisti v Kamniku osebi zasegli mlinček z neznano zeleno posušeno  snovjo  rastlinskega  izvora,  za  katero  se  sumi,  da  gre  za prepovedano  drogo.  Po  analizi  zasežene snovi bo  zoper  kršitelja,  uveden  postopek o prekršku.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve