Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Razgrajač, zalezovalec in arboretumski dirkači

Policijska kronika: Razgrajač, zalezovalec in arboretumski dirkači

Policisti včasih pomagajo tudi reševalcem, pred roko pravico pripeljejo osebe, ki ne dvigujejo sodne pošte, mirijo preglasne žure, s ceste spravljajo voznike, ki pregloboko pogledajo v kozarec, lov  različnih zlikovcev in tolovajev, pa je del njihovega vsakdanjika.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 9. 2023)

TRK NA PARKIRIŠČU
4.9.2023 – Pred trgovino Hofer je prišlo do prometne nesreče, in sicer zaradi nepravilnega premika vozila voznice, ki je oplazila drugo vozilo. Povzročiteljici prometne nesreče so policisti napisali plačilni nalog.

RAZGRAJAJOČI NAJEMNIK
4.9.2023 – Policiste je Operativno komunikacijski center obvestil o občanu, ki je razgrajal. (Kje je prišlo do razgrajanja, so policisti pozabili navesti.) Na kraju je bilo ugotovljeno, da je razposajeni najemnik, pod vplivom nedovoljenih substanc, razbijal, kričal in se fizično spravil na lastnika stanovanja. Razgrajaču je bil na kraju, zaradi kršitve javnega reda in miru, izdan plačilni nalog, obenem pa so mu policisti zasegli tudi nedovoljene substance, predvidoma marihuane, ki bo poslana v analizo, nakar bo sledil še hitri postopek.

PONAREJEN BANKOVEC
5.9.2023 – V kamniški podružnici banke Intesa SanPaolo so odkrili bankovec za 50 eurov, ki naj bi bil ponarejen. Policisti so bankovec zasegli in poslali v ekspertizo.

POMOČ ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
5.9.2023 – Zaposleni v Zdravstvenem domu Kamnik so policisti zaprosili za pomoč pri prevozu pacienta, ki mu je bila, zaradi psihičnih zdravstvenih težav, odrejena prisilna hospitalizacija.

POŠTENI OBČAN
5.9.2023 – Na policijsko postajo je prišel občan ter policistom izročil denar, ki ga je našel na na bankomatu NLB Petrol Perovo. Občan oz. občanka, ki je pozabil denar v reži bankomata, se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

ZALEZOVALEC
6.9.2023 – Na policijski postaji se je zglasila občanka in podala prijavo kaznivega dejanja zalezovanja. Policisti bodo, po vseh zbranih obvestilih, zoper zalezovalca podali kazensko ovadbo.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
6.9.2023 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari ter na kraju ugotovili, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval lak osebnega vozila. Policisti škododelneža še iščejo, da ga kazensko ovadijo.

PADEC S SKIROJEM
7.9.2023 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen otrok, ki se je peljal z električnim skirojem. Zaradi nepravilnega premika je namreč padel po vozišču in se pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so dogodek obeležili z uradnim zaznamkom.

POŠKODOVANJE OGRAJE
7.9.2023 – Na policijsko postajo je poklical občan in prijavil poškodovanje ograje pred lokalom. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec poškodoval panelno ograjo in pripadajoče stebre. Sledijo zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

REALIZIRANA PRIVEDBA
8.9.2023 – Policisti so, na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Oseba je bila na ta način, po hitrem postopku, odpeljana na sodišče.

TATVINA IZ DELOVNEGA STROJA
8.9.2023 – Kamniške policiste je poklical občan, ki je prijavil tatvino delov iz  priklopnika. Neznani storilec si je namreč prilastil kardanski pogon prikolice, komande za opravljanje dvigala na prikolici in komplet orodja za osnovno vzdrževanje. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ALKOHOL IN SKIRO
8.9.2023 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samo udeležen voznik električnega skiroja, ki je vozil pod vplivom alkohola in zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču ter se telesno poškodoval.  Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NESREČA S POBEGOM NA KOLESARSKI STEZI
9.9.2023 – Policisti so v Podgorju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami ter ugotovili, da je je mladoletni voznik, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil štirikolesnik in iz neznanega razloga zapeljal na levo smerno vozišče kjer je trčil v kolesarja, ki je padel po tleh in se hudo telesno poškodoval. Za nameček je voznik s kraja nesreče odpeljal, ne da bi poškodovanemu nudil prvo pomoč. Policisti so z zbiranjem obvestil in razgovori voznika uspeli izslediti, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči, pa bo tudi kazensko ovaden.

POŠKODOVANJE IN VOŽNJA Z GOLF AVTOMOBILČKI
9.9.2023 – Neznani storilci so vstopili na območje Arboretuma Volčji Potok, kjer so v pogon poskušali spraviti pet golf vozičkov. Večino so jih poškodovali, v pogon pa spravili le enega, s katerim so se vozili in poškodovali travnato zelenico. Policisti »dirkače« še iščejo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
10.9.2023 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče Kamnik.

ŽUR V LUKOVICI
10.9.2023 – Kamniški policisti so posredovali v Lukovici pri Domžalah, kjer je bil kršen javni red in mir na organizirani zabavi, s katero so se »žurerji«, s predajanjem glasne glasbe na vrtu ob hiši, poslavljali od poletja. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve