Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Rop v Mercatorju, pijana žurerka, nasilen sin in s pirotehniko poškodovane kapelice

Policijska kronika: Rop v Mercatorju, pijana žurerka, nasilen sin in s pirotehniko poškodovane kapelice

Kamniški policisti in policistke so imeli minuli teden polne roke dela, saj so, med drugim, obravnavali rop v Mercatorju, raziskovali nekaj vlomov, mirili vročekrvneže in preglasne žurerje, raziskujejo pa tudi poškodovanje prometnih znakov in kapelic na območju Most.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 11. 2019)

POSKUS VLOMA V VOZILO V ŠMARCI
11.11. 2019 – Policisti so v Šmarci obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU VOZILA
11.11. 2019 – Občan se je zglasil in prijavil goljufijo pri nakupu vozila. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je občan preko spletne strani Mobile.de, gre za nizozemsko podjetje našel vozilo znamke BMW za katerega je nakazal večjo vsoto denarja, vozila pa ni prevzel, ker je podjetje v stečaju. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ROP V TRGOVINI MERCATOR
11.11. 2019 – V trgovini Mercator je neznanec s poveznjeno kapuco in preko obraza polprozorno sivo tkanino pristopil do prodajnega pulta do blagajničarke in od nje zahteval denar, ki mu ga je tudi je izročila. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VSTOP V STANOVANJE V KOMENDI
12.11. 2019 – Policisti so bili obveščeni o onemogli osebi v stanovanjski hiši v Komendi, v katero so, na podlagi suma, da se je osebi kaj pripetilo, skozi odprto okno vstopili v objekt in pomagali občanu, ki zaradi poškodbe noge ni mogel hoditi in odpreti vrat. Občana je oskrbela dežurna ekipa zdravstvenega doma Kamnik in ga odpeljala na zdravljenje. Policisti so izdali potrdilo o vstopu v stanovanje, sledi pa še poročilo pristojnim službam.

POSKUS VLOMA V TRGOVINO SVILANIT
13.11. 2019 – Policisti so na Kovinarski cesti obravnavali poskus vloma v trgovino Svilanit, kjer je neznanec s predmetom na vzvod vlomil skozi vrata v notranjost, zaradi česar se je sprožila alarmna naprava, ki je vlomilca prepodila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPRLA STA SE ZARADI PARKIRANJA
13.11. 2019 – Policisti so posredovali na območju Kamnika, kjer sta se, zaradi parkiranja na zasebnem parkirišču, med seboj sprla občana. Kršitelju je bil zaradi vpitja in žaljenja izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VINJENA OBČANKA KOMENDE JE PREGLASNO ŽURIRALA IN ŽALILA POLICISTE
Občan Komende je policiste obvestil, da soseda posluša glasno glasbo, vpije in moti nočni mir in počitek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka močno vinjena vpila in poslušala glasno glasbo, ki jo je bilo moč slišati tudi po ulici. Ker se omenjena kljub opozorilom in ukazu policista ni umirila, za nameček pa je žalila policiste z neprimernimi besedami, je bilo pričakovati, da bo s prekrškom nadaljevala, zato je bilo zoper kršiteljico odrejeno 12 urno pridržanje do iztreznitve, tako da je do jutra prespala v prostorih za pridržanje. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
14.11. 2019 – V Mostah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi  nepravilne strani in smeri vožnje voznika priklopnega vozila. Povzročitelju je bila zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa.

PROMETNA NESREČA V NASELJU STUDENCA
15.11. 2019 – V naselju Podstudenca je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi  vožnje preblizu levega roba vozišča voznice, kI je nato zapeljala na brežino in poškodovala vozilo.  Povzročiteljici je bil zaradi kršitev ZPrCP izrečena globa.

TATVINA TABLIČNEGA RAČUNALNIKA  
15.11. 2019 – Neznani storilec je na območju Kopra iz odklenjenega vozila, kI je bil parkiran pred lokalom, odtujil tablični računalnik znamke Samsung Galaxy Tab A6. Sledi odstop kaznivega dejanja na policijsko postajo Koper.

VINJEN VOZNIK V PODGORJU
15.11. 2019 – V Podgorju so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,61 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PIJAN SIN NAD OČETA V ŽUPANJIH NJIVAH
16. 11. 2019 – Policisti so posredovali v Županjih Njivah, kjer se je pijan občan do svojega  očeta vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način, s takšnim vedenjem pri njemu povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POŠKODOVANJE KAPELIC IN PROMETNIH ZNAKOV
17. 11. 2019 – Nekaj pred 7. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o poškodovanju znamenj v Mostah pri Komendi. Policisti PP Kamnik so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom (najverjetneje pirotehniko) poškodoval prometni znak in dve cerkveni znamenji – razpeli. Z dejanjem je lastnike predmetov oškodoval za nekaj več kot 4000 evrov. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.