Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Skozi rdečo v nesrečo, pijan tovornjakar in brcajoči Komendčan

Policijska kronika: Skozi rdečo v nesrečo, pijan tovornjakar in brcajoči Komendčan

Začetek decembra je kamniškim policistom postregel s kopico dela.

Kronika PP Kamnik (od 2. do 8. 12. 2019)

SKOZI RDEČO V NESREČO
2. 12. 2019 – V križišču Usnjarske ceste in regionalne ceste Duplica-Kamnik je prišlo do prometne  nesreče z materialno škodo in lahkimi telesnimi poškodbami. Vzrok nesreče je bila  vožnja  v  rdečo  luč voznika,  ki  je trčil v drugo vozilo. Povzročitelju  je  bil  zaradi  kršitev  zakona  v cestnem prometu izrečena globa.

ZASEG VOZILA V KAMNIKU
2. 12. 2019 – Policista  sta imela na Šolski ulici v postopku voznika osebnega vozila, ki je  vozil brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja in pod vplivom alkohola,  zaradi  česar mu je bilo omenjeno vozilo začasno  zaseženo  in  odpeljano  v  hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZAPARKIRANJE VOZILA
2. 12. 2019 – Iz  Novega  trga so bili policisti obveščeni o zaparkiranem vozilu, ki ga je zaparkiral neznani voznik s svojim vozilom. Izdano obvestilo o prekršku.

TATVINA IN POŽIG VOZILA V KOMENDI
3. 12. 2019 – Neznanec  je  ponoči izpred stanovanjske hiše v Mostah odtujil vozilo znamke  Peugeot  se z njim vozil in ga nato pustil na Šolski poti v prostem teku. Vozilo je zagorelo, požar pa so pogasili prostovoljni gasilci iz Most in Komende. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PIJAN VOZNIK TOVORNEGA VOZILA V STAHOVICI
3. 12. 2019 – V Stahovici je bil ustavljen voznik tovornega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.83 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA
4. 12. 2019 – V  križišču  Maistrove  in  regionalne ceste se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročitelj povzročil zaradi  prekratke  varnostne razdalje. Na kraju je bilo povzročitelju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PIJAN JE NAD ZABOJNIKE IN BRATA
4. 12. 2019 – Policisti  so  posredovali na  območju  Komende, kjer je pijan občan brcal zabojnike ter hotel obračunati s svojim bratom. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V VOZILO
5. 12. 2019 – Policisti so pri lovski koči v Volčjem Potoku obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VLOM V TOVORNO VOZILO
5. 12. 2019 – Policisti  so  v  Mekinjah  obravnavali  vlom  v tovorno vozilo, kjer je neznani storilec  odtujil  udarno kladivo znamke Mikita-K06. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

ONEMOGLA OSEBA V STANOVANJU
5. 12. 2019 – Policisti  so  v  Kamniku  obravnavali  dogodek,  kjer  je oseba onemogla v stanovanju. Gasilci so v stanovanje vstopili skozi okno, materialna škoda pri tem ni nastala. Reševalci ZD Kamnik pa so osebo oskrbeli.

SPRTA PARTNERJA
5. 12. 2019 – Policisti so,  zaradi nesoglasja med partnerjema, posredovali na območju Kamnika. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POŠKODOVANJE VOZILA
5. 12. 2019 – Policisti so v Kamniku obravnavali poškodovanje vozila na parkirnem prostoru. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA DENARJA V TRGOVINI
6. 12. 2019 – Policisti  so  v  Kamniku  obravnavali  tatvino  denarja  v trgovini. Sledi pregled  video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA GORIVA IZ TRAKTORJA
7. 12. 2019 – Policisti so v občini Kamnik obravnavali tatvino goriva iz traktorja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PREGLASNA GLASBA
8. 12. 2019 –  Policisti so v Kamniku zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo bil izdan plačilni nalog.