Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sosed je sosedo strašil z voluharico

Policijska kronika: Sosed je sosedo strašil z voluharico

Kamniški policisti so, med drugim, v preteklem tednu obravnavali vrsto prometnih nesreč s pobegom, nekaj tatvin in vlomov ter tragično gorsko nesrečo, mirili pa so tudi prestrašeno sosedo, ki jo je nagajivi sosed strašil z voluharico.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 22. 9. 2019)

PADEC KOLESARKE
16.09.2019 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče oziroma padca kolesarke, katera se je hudo telesno poškodovala. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do padca kolesarke prišlo med vožnjo, ko je trčila v betonsko škarpo in pri tem padla po tleh.   Kolesarki bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

SOSEDO JE STRAŠIL Z VOLUHARICO
16.09.2019 – Kamniški policisti so posredovali na območju policijske postaje Domžale, kjer je sosed prestrašil sosedo z napravo za odganjanje voluharjev, t.i. voluharico, zaradi česar se je soseda počutila prestrašeno. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

 TATVINA EURO PALET
17.09.2019 – Policisti so bili obveščeni o tatvini palet pri podjetju Raycap v industrijski coni Žeje.  Pri zbiranju obvestil in pregledu posnetkov je bilo ugotovljeno, da sta dva neznanca ponoči za poslopjem odtujila 27 euro palet. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
17.09.2019 – Na Glavarjevi cesti v Komendi se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika vzvratno voznice, ki je trčila v parkirano vozilo.  Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
18.09.2019 – Na makadamskem parkirišču v bližini Zdravstvenega doma Kamnik je neznanec iz odklenjenega vozila izvršil tatvino denarnice z vsebino in oškodoval lastnico. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM   NA DUPLICI
18.09.2019 – Na parkirišču pri trgovini Euro Spin se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega povzročitelja, ki je oplazil in poškodoval parkirano vozilo prijaviteljice in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke.  Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM  NA BAKOVNIKU
19.09.2019 – Na parkirišču pri trgovini Tuš Bakovnik se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika,  ki je oplazil in poškodoval parkirano vozilo prijavitelja in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Policisti so z zbiranjem obvestil povzročitelja izsledili in mu izdali  plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

MOTENJE NOČNEGA MIRU IN POČITKA NA KOVINARSKI CESTI
19.09.2019 – S strani občanke so bili policisti obveščeni o kričanju in loputanju z vrati iz stanovanja in motenju nočnega miru in počitka. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in kršitelju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA TORBICE V LIDLU
20.09.2019 – Neznani storilec je v trgovini Lidl izkoristil nepazljivost občanke in ji iz nakupovalnega vozička odtujil torbico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA PRI MENGŠU
20.09.2019 –
V Mengšu se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči traktor. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

GORSKA NESREČA Z SMRTNIM IZIDOM POD BRANO
21.09.2019 –  Policisti so bili obveščeni o zdrsu planinke na Brani. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta pokojna in njen prijatelj  odšla po “Bosovi grapi” proti Brani, kjer je planinki na ostrem odsekanem prepadnem robu travnika proti vrhu Brane zdrsnilo in je padla po pobočju na jugovzhodni strani Brane, kjer je zaradi padca in poškodb umrla na kraju. Glede reševanja je bila aktivirana dežurna posadka Slovenske vojske s helikopterjem, gorski reševalec in zdravnik, kateri so v dolino pripeljali pokojno in lažje poškodovanega so planinca. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

POŽAR V LOKAH
22.09.2019 – V Lokah je občanka zakurila kamin, nekaj kasneje pa je prišlo do dimniškega požara. Zaradi prenosa toplote na okolico dimnika, pa je do požara prišlo tudi na podstrešju. Lastnik hiše je ogenj omejil do prihoda gasilcev, ki so zadevo sanirali.  Sledi zbiranje obvestil v zvezi dela izvajalca in ustreznega čiščenja dimnika in nato ustrezen ukrep.