Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Streljanje v Komendi in nespodobnež, ki si je pred Hoferjem slačil hlače ter se grabil za mednožje

Policijska kronika: Streljanje v Komendi in nespodobnež, ki si je pred Hoferjem slačil hlače ter se grabil za mednožje

Kamniški policisti imajo za seboj še en pester in raznolik delovni teden v katerem so, med drugim, obravnavali nekaj prometnih nesreč in družinskih sporov, obravnavali pa so tudi nespodobneža, ki se je pred Hoferjem slačil hlače in se nespodobno otipaval na intimnih delih

Kronika PP Kamnik (od 17. do 21. 2. 2020)

TATVINA DENARNICE IZ HIŠE
17.02.2020 – Neznani storilec je v Kamniku izkoristil nepazljivost lastnika in vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo iz katere je odtujil denarnico z vsebino in denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V BOSNI JE BIL NASILEN DO ŽENE IN OTROK
17.02.2020 –
Občanka se je zglasila na policijski postaji in naznanila nasilje s strani partnerja, kateri  je v Bosni in Hercegovini grdo ravnal in se vedel nasilno do nje in njunih treh otrok. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V PODHRUŠKI
17.02.2020 – V naselju Podhruška se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
18.02.2020 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom, zaradi nepravilnega premika, z vozilom poškodoval parkirano vozilo prijaviteljice. Sledi zbiranje obvestil, v primeru izsleditve voznika pa sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

V KOMENDI JE STRELJAL V AVTO IN OKNO
18.02.2020 – Policiste je občan iz Komende obvestil o streljanju z zračno puško. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je občan iz Komende z AIRSOFT pištolo znamke Beretta z vstavljenimi kroglicami najprej streljal v parkirano vozilo in pri tem poškodoval lak na vozilu, nato pa še v okno stanovanja in ga poškodoval. Zaseženi predmeti so bili poslani v analizo, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba zaradi povzročitev splošne nevarnosti.

PROMETNA NESREČA V RADOMLJAH
19.02.2020 – V naselju Radomlje se je zgodila prometna nesreča zaradi, in sicer zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je med vožnjo zapeljal na robnik in zletel s ceste. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZAKONSKE SPALNE MOTNJE
19.02.2020 – Policisti so posredovali pri nesporazumu med zakoncema, ki sta se sporekla zaradi motenja spanca s strani prijaviteljice. Na kraju kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena, zato bo o zadevi napisani uradni zaznamek o ne uvedbi postopka.

TATVINA ODREZKOV IZ MEDENINE
20.02.2020 – Dva neznana storilca sta pred podjetjem na Ljubljanski cesti, na vozilo z rdečim kesonom, naložila zaboj z odrezki medenine in se s kraja odpeljala neznano kam, s tem pa oškodovala podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK NA GMAJNICI
20.02.2020 – Na Gmajnici je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

STRIPTIZER PRED HOFERJEM
21.02.2019 –
Policisti so posredovali pred trgovino Hofer na Duplici, kjer se je občan nedostojno vedel, kazal sredinec, si slačil hlače ter se prijemal za spodnji del telesa, s čemer je izopred trgovine odganjal prijaviteljico, ki se je zaradi tega počutila užaljeno in ustrahovano. Policisti so nespodobnemu “striptizerju” na kraju izdaki plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU  V KOMENDI
21.02.2019 – Policijska patrulja je, na podlagi klica občanke iz Komende, prevzela najden denar, ki ga je občanka našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Komendi. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je denar pozabil, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

POŽAR KOČE NA VELIKI PLANINI
21.02.2019 – Policisti so bili obveščeni o požaru koče Zlatica na Veliki Planini. Z zbiranjem informacij in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je koča zagorela zaradi  počene dimniške tuljave, zaradi česar se je lesena stena ob dimniku pričela segrevat in posledično zagorela. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Kamniška Bistrica. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PREGLASNI V STANOVANJU
21.02.2019 – Policisti so na Ljubljanski cesti zaradi vpitja in glasnega govorjenja obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.