Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Sumljiva smrt v Šmarci

Policijska kronika: Sumljiva smrt v Šmarci

Kamniški policisti so v minulem tednu, med drugim, iskali pobegle voznike in tatove koles, obravnavali pa so tudi sumljivo smrt v Šmarci, do katere je najverjetneje prišlo zaradi usodne in prevelike mešanice drog in alkohola.

Kronika PP Kamnik (od 8. do 15. 6. 2020)

TATVINA KOLESA NA PEROVEM
8. 6.  2020 – Policisti  so  na Perovem obravnavali tatvino kolesa znamke Scott, neznanih serijskih  številk. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper modernega »konjskega tatu« podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOLESA V MEKINJAH
9. 6. 2020 – Na Cankarjevi cesti v Mekinjah je neznanec odtujil kolo znamke MTB SPORT DA št.  YBB08200210.  Po  vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NASILJE V DRUŽINI – PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
10. 6. 2020 – Policisti  so  na  območju  Kamnika  obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini  in  tekom postopku nasilnici izrekli  prepoved  približevanja.  Osumljenki je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA V ŽEJEAH
11. 6. 2020 – Policisti  so  v  IC Žeje obravnavali tatvino gradbenega materiala, in sicer folije za izolacijo ravnih streh. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN  VOZNIK TOVORNEGA VOZILA V STAHOVICI
11. 6. 2020 – Na  regionalni cesti Stahovica – Črnivec so policisti ustavili voznika tovornega vozila, ki je  kazal  očitne  znake  alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus  alkoholiziranosti. Preizkus je ob  pravilni  uporabi pokazal, da ima voznik  0.80  mg/l  alkohola  v  litru  izdihanega  zraka. Zoper voznika, ki ni tankal zgolj tovornega vozila sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v  Kamniku.

TATVINA V QLANDIJI
11. 6. 2020 – V  Qlandiji  je  neznanec odtujil nekja artiklov v DM Drogeriji market. Po vseh  zbranih  obvestilih  bo  podana  kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SUMLJIVA SMRT V ŠMARCI
Policisti  so  v  Šmarci  obravnavali  sumljivo smrt, do katere je prišlo zaradi predoziranja z drogami  in  zastrupitve z alkoholom. Zdravnica ZD Kamnik je potrdila smrt in  odredila  sanitarno  obdukcijo.  Po  vseh  zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE ROBOTSKE KOSILNICE
12. 6. 2020 – Neznani storilec je na Perovem poškodoval robotsko vrtno kosilnico, za nameček pa je poškodoval tudi njeno polnilno postajo in napeljavo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA KAMKOLESA
12. 6. 2020 – Policisti  so  v  Kamniku obravnavali tatvino Kamkolesa znamke Krpan, modro bele  barve s številko 11. Neznani storilec je namreč omenjeno kolo, na naslovu Kamnik, Domžalska cesta  št. 3, izpulil in iztrgal električno kolo iz stebrička številka 9. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA VISOKOTLAČNEGA ČISTILCA
12. 6. 2020 – Policisti  so  v Komendi obravnavali tatvino visokotlačnega čistilca znamke Karcher,  K4,  rumene  barve. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA ZIKOVI ULICI
Na Zikovi ulici so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi premika z vozilom.  Neznani  voznik neznane znamke vozila je namreč trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil  svoje  podatke.   Sledi  zbiranje  obvestil  in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA JAKOPIČEVI ULICI
12. 6. 2020 – Policisti  so  na Jakopičevi ulici v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom, pri kateri jo je trčil  v  parkiran  osebni  avtomobil  in jo podurhal s kraja nesreče, ne da bi oškodovancu  nudil  svoje  podatke.   Sledi zbiranje obvestil  in  v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POŠKODOVANJE VOZILA NA GLAVNEM TRGU
12. 6. 2020 – Neznani storilec je na Glavnem trgu z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU v KOMENDI
12. 6. 2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je na bankomatu v Komendi dvignil denar, ki ga je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA KOSILNICE IN KOLESA NA GMAJNICI
12. 6. 2020 – Policisti  so  na  Gmajnici  obravnavali tatvino kosilnice in kolesa znamke Merida,  neznani  številk  okvirja.  Po  vseh  zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
12. 6. 2020 – V  TPC  Perovo  so policisti obravnavali  prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi premika  z  vozilom.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZAKONCA STA SI SKOČILA V LASE
12. 6. 2020 – V  zasebnem  prostoru  v  Kamniku  je  prišlo  do spora in kršitve Zakona o varstvu  javnega  reda  in miru med zakoncema. Na kraju so policistov obema izrekli denarno globo, kršitelja pa najbrž razmišljata, če bi za plačilo globe lahko vnovčila tudi vavčer.

POŠKODOVANJE VOZILA V SUHADOLAH
12. 6. 2020 – Neznani storilec je v Suhadolah z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil in razbil steklo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA KOLESA NA GMAJNICI
13. 6. 2020 – Policisti  so  na Gmajnici obravnavali tatvino kolesa znamke treking žensko kolo znamke CROSS MISSION ALU, št., yb811030(1)25, bele barve, z napisom na okvirju kolesa X-FACT. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA LIVARSKI ULICI
14. 6. 2020 – Policisti  so  na  Livarski  ulici  obravnavali  prometno nesrečo s pobegom. pri kateri je neznani voznik z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu  nudil  svoje  podatke.   Sledi  zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA DELOV Z MOTORNEGA KOLESA V STAHOVICI
14. 6. 2020 – Policisti  so na makadamske parkirišču v Stahovici obravnavali tatvino delo motornega kolesa, pri kateri je neznanec z motornega kolesa (Pit bike)  STOMP  Z1 140 odtujil pogonski agregat, zadnjo nihajko z vilico, zadnjo  pnevmatiko,  izpušni  sistem  in  pokrovček rezervoarja za gorivo.  Po  vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.