Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvina dveh Audijev in občan, ki se ga je tako napil, da ni našel vhoda

Policijska kronika: Tatvina dveh Audijev in občan, ki se ga je tako napil, da ni našel vhoda

Kamniški policisti in policistke so se minuli teden, med drugim, ukvarjali z več tatvinami, vlomi in prometnimi nesrečami, obravnavali primer spletne goljufije, pomirili nekaj preglasnih žurov ter do mehke postelje pospremili občana, ki se ga je tako napil, da ni našel vhoda v blok, ampak je zaspal kar na cesti.

Kronika PP Kamnik (od 23. do 28. 6. 2020)

VLOM V NENASELJENO HIŠO V TUNJIŠKI MLAKI
23.06.2020 – Policisti  so  v  naselju  Tunjiška  Mlaka  obravnavali  vlom v nenaseljeno stanovanjsko  hišo, kjer  je neznani storilec razbil steklo na kletnih vratih  prazne  hiše, vstopil v notranjost in odtujil štiri medene razdelilce. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU NA PEROVEM
23.06.2020 – Občan  se  je  zglasil na policijski postaji in povedal, da je 22. 6. 2020,  na bankomatu NLB pri bencinskem servisu na Perovem, našel denar.  Napisan  je bil zapisnik  o  najdenih stvareh, občan/ka, ki je denar pozabil, pa se lahko zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

SPLETNA GOLJUFIJA
Občanka se je zglasila na PP Kamnik in podala prijavo kaznivega dejanja goljufije. Neznana oseba je namreč oškodovanko, preko aplikacije Messenger in Viber, spravila v zmoto, tako da je, v škodo svojega premoženja, preko Western Union opravila dve nakazili denarja v tujino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DVEH AUDIJEV V MOSTAH
24.06.2020 – V Mostah je neznanec z originalnimi ključi, ki jih je predhodno odtujil iz delno ograjenega prostora podjetja, odtujil dve osebni vozili znamke Audi A4 črne in bele barve ter s tem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V MOSTAH
24.06.2020 – Neznani storilec je v  Mostah pri Komendi  izvršil tatvino registrskih tablic. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA V VOZILO V KOMENDI
25.06.2020 – Policisti so v Komendi obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec poskušal vlomiti v vozilo na območju Vrhnike. Sledi zbiranje obvestil in odstop kazenske ovadbe na pristojno policijsko postajo.

PREGLASEN ŽUR V MEKINJAH
25.06.2020 – Policisti  so v Mekinjah, zaradi glasne glasbe, obravnavali kršitev po Zakonu o  varstvu  javnega  reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V PODGORJU
26.06.2020 – V Podgorju je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je, zaradi nepravilne strani vožnje, povzročil neznani voznik. V nesreči je prišlo do trčenja z zunanjimi vzratnimi ogledali, povzročitelj nesreče pa je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil  svoje  podatke.   Sledi  zbiranje  obvestil, v primeru izsleditve pa neznanega voznika čaka plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PREGLASEN ŽUR V ŠMARCI
26.06.2020 – Policisti  so v Šmarci obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe ter glasnega nazdravljanja in petja na  javnem  kraju. Ob prihodu policistov se je s kršitvijo prenehalo, kršiteljici pa je bil izdan plačilni nalog.

PIJAN JE OBLEŽAL NA CESTI
27.06.2020 – Policisti  so  posredovali ob klicu občana, ki je policiste obvestil, da na vozišču leži neznan moški.  Ob  prihodu na kraj dogodka je bil na tleh pred stanovanjskim blokom najden pijan občan,  ki ni našel vhoda v stanovanjski blok in je, zaradi močne opitosti  zaspal kar na vozišču. »Utrujenemu izgubljencu« je bil, zaradi kršitve javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

POŽIG ZABOJNIKOV STAHOVICI
27.06.2020 -Na  ekološkem otoku pri Calcitu v Stahovici je neznani objestnež zakuril in požgal  tri zabojnike za smeti. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnega gasilskega  društva  Kamniška Bistrica. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.