Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvina semaforja in salam ter nespodobni občan in nagajive krave

Policijska kronika: Tatvina semaforja in salam ter nespodobni občan in nagajive krave

Kamniški policisti in policistke so v prejšnjem tednu obravnavali več tatvin, med drugim tudi tatvino semaforja v Črni in salam v Evrospinu, lovili krave, ki so povzročile nesrečo, mirili nespodobnega občana na Perovem, ki je vpil in metal ledene kocke, do iztreznitve pa pridržali tudi vinjenega in oboroženega voznika na Šutni. Na kamniški policijski postaji pa lastnika čaka tudi telefon in pozabljen denar.

Kronika PP Kamnik (od 26. 11. do 3. 12. 2018)

TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI
26.11. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in naznanila tatvino mobilnega telefona. Ugotovljeno, da je neznani storilec v lokalu na območju Ljubljane iz jakne oškodovanke odtujil mobilni telefon znamke iPhone 7. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

TATVINA SEMAFORJA
27.11. 2018 – Policisti so v naselju Črna obravnavali tatvino semaforja, kjer je neznani storilec preko noči odtujil pomični semafor z akumulatorjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KRAVE
27.11. 2018 – V Mostah so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo živali. Ugotovljeno, da se je občan vozil z vozilom iz smeri Mengša proti Mostam, ko mu je iz leve strani na cesto pritekla krava in poškodovala vozilo. Lastniku krave bo izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

INTERVENCIJA V LOKALU NA PEROVEM
27.11. 2018 – Policisti so v enem izmed gostinskih lokalov na Perovem obravnavali občana, ki se je nedostojno vedel do natakarice in gostov. V lokalu je namreč vpil in metal ledene kocke. Kršitelju so bile na kraju predočene vse kršitve in izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN MOBILNI TELEFON
28.11. 2018 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel mobilni telefon znamke LG bele barve št. IMEI 355403-06-682457-1. Lastnika mobilnega telefona policisti naprošajo, da se zglasi na policijski postaji in z dokazili prevzame najden telefon.

VLOM V LOKAL ŠPORTNEGA DRUŠTVA NA VIRU
29.11. 2018 – Policisti so na Viru pri Domžalah obravnavali vlom v lokal, kjer je neznani storilec na vzvod vlomil skozi dvokrilna balkonska vrata in iz notranjosti za točilnim pultom odtujil menjalni denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA
29.11. 2018 – V trgovini Evrospin v Kamniku so policisti obravnavali tatvino salam v skupni vrednosti 83.61 eur. Za storilcem policisti še poizvedujejo, predvidevamo pa, da je storilec dokaze že zaužil oz. uničil.

IZPRAZNITEV GASILNEGA APARATA V QLANDIJI
30.11. 2018 – V garažnem prostoru Qlandije je neznani storilec sprožil in spraznil gasilni aparat ter s tem povzročil materialno škodo v višini 40 eur. Njegovo dejanje se obravnava kot kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU NLB  NA GLAVNEM TRGU
30.11. 2018 – Na policijsko postajo je prišel občan in prinesel denar, ki ga je našel v reži bankomata Nove Ljubljanske banke. Lastnik denarja se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

VINJEN VOZNIK JE HOTEL RAZBITI AVTO
01.12.2018 – Policista sta na Šutni obravnavala prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom voznika s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,80mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje z vozilom v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, kar je kršitelja tako razjezilo in je prijel za večji kovinski predmet in poskušal vozilo razbiti. Zaradi neupoštevanja ukaza policista je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelju je bil, proti potrdilu, obenem zasežen tudi nož in kovinski predmet v obliki kija, za katerega sledi Odločba po zakonu o orožju, za ostale kršitve, pa mu je bil izdan plačilni nalog.