Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Tatvina v župnišču in ovadba nasilnega moža, ki je napadel in poškodoval ženo

Policijska kronika: Tatvina v župnišču in ovadba nasilnega moža, ki je napadel in poškodoval ženo

Kamniški policisti in policistke imajo za seboj precej pester teden, saj so, med drugim, obravnavali več tatvin in vlomov, pridržali pijanega moškega, ki je šel spat v tuj avto, nato pa še razgrajal, mirili sina, ki je žalil očeta ter občana, ki je vpil na smetarje, na sejmu v Komendi popisali nasilnega, ki je udaril redarja. Policisti so posredovali so tudi v primeru nedopustnega družinskega nasilja, ko je mož fizično napadel ženo in jo poškodoval, iščejo pa tudi tatu, ki je otrokom iz Županjih Njiv, ki je otrokom odtujil mobilna telefona.

 TRČIL JE V TRAFIKO IN POBEGNIL
08.04.2019 – Policisti so na parkirišču v Kamniku obravnavali prometno nesrečo, pri kateri je neznani voznik s tovornim vozilom, zaradi nepravilnega premika, trčil v nadstrešek trafike. Po trčenju je voznik s kraja pobegnil, ne da bi oškodovancu nudil svoje osebne podatke. Sledi zbiranje obvestil v zvezi izsleditve povzročitelja in ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V PODJETJE NA DUPLICI
08.04.2019 – Na Duplici je prišlo do vloma v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil štiri bakrene cevi. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

TATVINE V TRGOVSKEM CENTRU QLANDIA
09.04.2019 – V trgovskem centru Qlandija sta dve neznani storilki izvršili tatvino štirih izdelkov v skupni vrednosti 815 evrov. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in bodo zoper storilki podali kazensko ovadbo.

TATVINA V ŽUPNIŠČU
09.04.2019 – Policisti so bili obveščeni o tatvini v župnišču, pri čemer je bilo na kraju ugotovljeno, da sta dve osebi prišli do župnika prositi za denar. Ker je župnik vedel, da bosta prosjaka denar porabila za prepovedano drogo, je njuno prošnjo po denarni pomoči odklonil in osebi pospremil do izhoda župnišča, ob vrnitvi pa je opazil, da sta mu storilca v času nepazljivosti odtujila fotoaparat. Policisti bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

MOŽ JE NAPADEL IN POŠKODOVAL ŽENO
10.04.2019 – V Mostah pri Komendi je prišlo do družinskega nasilja moža nad ženo. Policisti so ugotovili, da je moški pri prepiru fizično napadel ženo in jo poškodoval po glavi, zaradi česar mu je bila odrejena Prepoved približevanja, hkrati pa ga bodo policisti ovadili za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

VPIL JE NA SMETARJE
11.04.2019 – Policisti so bili napoteni na območje Komende, kjer je moški kršil javni red in mir s tem da je vpil na delavce Publicusa, ki so odvažali smeti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

OSTAL JE BREZ TRAVE
11.04.2019 – V naselju Križ so policisti zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PRIDRŽLI PIJANEGA RAZGRAJAČA
11.04.2019 – Policisti so bili obveščeni, da je na bencinskem servisu v Kamniku prišlo do pretepa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pijan moški na bencinskem servisu legel v tuje vozilo nato pa se z lastnikom tega vozila sprl. Ker se ob prihodu policistov ni pomiril in je bilo pričakovati, da bo s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog za več kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.

SIN JE V PODGORJU ŽALIL OČETA
12.04.2019 – Policisti so v Podgorju obravnavali družinski spor med očetom in sinom, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je sin kršil javni red in mir s tem, da je žalil očeta, zaradi česar mu bo izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
12.04.2019 – Policisti so imeli v naselju Moste v postopku osebo, ki so ji zasegli neznano zeleno-rjavo posušeno snov, za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU NA KMETIJSKEM SEJMU V KOMENDI
13.04.2019 – Policisti so na prireditvenem prostoru Kmetijskega sejma imeli v postopku dve osebi, ki sta se zapletli v spor z varnostniki pred šotorom, kjer je potekala prireditev oz. koncert. Eden od obeh je pri tem udaril varnostnika, zaradi česar so ga varnostniki zadržali do prihoda policistov, ti pa so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

VLOM V VOZILO V VOLČJEM POTOKU
13.04.2019 – V Volčjem Potoku je prišlo do vloma v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranega vozila in z razbijanjem stekla prišel v notranjost. Iz vozila je nato odtujil več predmetov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OTROKOM JE UKRADEL TELEFONE
14.04.2019 – Policisti so obravnavali tatvino dveh telefonskih aparatov, ki jih je storilec odtujil otrokom na območju Županjih Njiv. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.