Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Trki, tatvine in kraja rožic
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Trki, tatvine in kraja rožic

V Črni so ljubitelji rož ukradli cvetlični koriti, vozniki so se zaletavali, tolovaji pa tako ali tako nikoli ne počivajo.

Kronika PP Kamnik (od 12. do 18. 9. 2022)

TATVINA MOPEDA V KAMNIKU
12.9.2022 – Neznani storilec je v centru Kamnika ukradel moped znamke Symphony ST 25,. Da se bo zlikovec z ukradenim mopedom vozil bolj varno, je obenem ukradel tudi zaščitno čelado. Če ga policisti izsledijo, ga čelada ne bo obvarovala pred roko pravice.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
12.9.2022 – V Kamniku je prišlo do prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami, ki jo je povzročila neprevidna voznica. Le-ta je namreč, zaradi odvzema prednosti v križišču, trčila v drugo vozilo. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
12.9.2022 – V Ljubljani je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz nahrbtnika odtujili mobilni telefon znamke HUAWEI, tipa P30LITE, s čemer ga je oškodoval. Kamniški policisti bodo obravnavo primera odstopili pristojni policijski postaji.

TATVINA BETONSKIH CVETLIČNIH KORIT V ČRNI
13.9.2022 – Policisti so v Črni pri Kamniku obravnavali tatvino dveh betonskih cvetličnih korit, zlikovca „v rožicah“ pa še iščejo.

PROMETNA NESREČA NA MENGEŠKEM POLJU
13.9.2022 – Na regionalni cesti Mengeš-Duplica je, zaradi odvzema prednosti, prišlo do prometne nesreče, v kateri je neprevidni voznik v križišču trčil v drugo vozilo ter si prislužil plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA PRI ŠMARTNEM
14.9.2022 – Na regionalni cesti Ločica-Kamnik, izven naselja Šmartno v Tuhinju, je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik zaradi nepravilnega prehitevanja vozila. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
14.9.2022 – Policisti so na Novem Trgu obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki jo je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, povzročil voznik, ki je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, če begunca izsledijo, pa mu bodo izročili plačilni nalog..

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
15.9.2022 – Na Perovem je policist kršitelju zasegel ročno zvit cigaret, v katerem je bila neznana posušena rastlina zeleno-rjave barve, za katero je menil, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zoper kršitelja sledi odločba s hitrim postopkom.

POVOŽENJE DIVJADI V PODGORJU
15.9.2022 – V Podgorju je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker je šlo za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, voznik pa je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PROMETNA NESREČA NA ČRPALKI
16.9.2022 – Na bencinskem servisu na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA KATALIZATORJA
18.9.2022 – Neznani storilec je na parkirišču v Kamniku, z vozila znamke BMW, odtujil katalizator, s čemer lastnice vozila ni zgolj oškodoval, ampak ji je povzročil tudi cel kup sitnosti. Policisti bodo tatinskega tolovaja poskušali izslediti in ga predati „v reciklažo“ roki pravice.