Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vinjen traktorist, prebodene pnevmatike pod Menino in voznica tovornega vozila brez izpita

Policijska kronika: Vinjen traktorist, prebodene pnevmatike pod Menino in voznica tovornega vozila brez izpita

Kamniški policisti so v minulem tednu, med drugim, obravnavali več poskusov vlomov v vozila, nasilnemu partnerju prepovedali približevanje, voznici brez izpita zasegli tovorno vozilo, s ceste vsaj začasno pospravili nekaj vinjenih voznikov, obravnavali pa so tudi poškodovanje vozil pod Menino planino.

Kronika PP Kamnik (od 18. do 23. 5. 2020)

POSKUS VLOMA V VOZILO V KOMENDI
18.05.2020 – Neznanec je v Komendi, z neznanim predmetom na vzvod, skozi prednja leva vrata vozila skušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil, vseeno pa na vozilu povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

NASILNEŽU JE BILA IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
19.05.2020 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini v Kamniku, kjer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje izven zakonske partnerice vedel nasilno, z njo grdo ravnal, nanjo vpil, jo žalil, v preteklosti pa jo je tudi večkrat fizično napadel, s čemer jo je spravljal v podrejen položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC NA KRANJSKI
19.05.2020 – Neznani storilec je s parkiranega vozila na Kranjski cesti v Kamniku odtujil obe registrski tablici in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN TRAKTORIST V PODGORJU
20.05.2020 – Policisti so v Podgorju ustavili traktorista, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.83 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper traktorista sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku

ZLORABA BANČNE KARTICE
21.05.2020 – Občanka iz Kamnika je sporočila, da je neznani storilec v tujini prišel do podatka njene bančne kartice in izvedel plačilo storitev v višini 150 eur. Sledi zbiranje obvestil in poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
21.05.2020 – V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima 0.73 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POSKUS VLOMA V VOZILO KOMENDI
22.05.2020 – Policisti so v Komendi obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG VOZILA V SOTESKI
22.05.2020 – Policista sta imela v Soteski v postopku voznico tovornega vozila, ki je vozila vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar ji je bilo omenjeno vozilo, proti potrdilu o zasegu predmetov, začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

POŠKODOVANJE VOZIL NA MENINI PLANINI
23.05.2020 – Neznani storilec je na makadamski cesti, ki pelje na Menino planino, z neznanim ostrim predmetom prebodel pnevmatike na treh parkiranih vozilih, iz enega od vozil pa odtujil tudi premični del vlečene kljuke ter odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SOSED JE BIL NEDOSTOJEN DO SOSEDE
23.05.2020 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer se je sosed nedostojno vedel do sosede. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GLASNA GLASBA
23.05.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v lokalu, ki pa je policista na kraju nista zaznala. Policista sta na podlagi prijave in izjave prijavitelja, najemnici lokala izdala plačilni nalog.