Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Vlomilec kinologom ukradel šest piv

Policijska kronika: Vlomilec kinologom ukradel šest piv

Kamniški policisti in policistke so se tudi v prejšnjem tednu ukvarjali s številnimi prekrški in kaznivimi dejanji, med katerimi, spričo svoje banalnosti, zagotovo izstopa tatvina šestih piv iz prostora Kinološkega društva Kamnik, ki jih je odnesel užejani vlomilec. Bodo pa tudi kamniški policisti v prihodnjih dneh (od 13. do 26. marca) poostreno nadzorovali uporabo varnostnega pasu ter zadrževalnih sistemov in uporabo mobilnega telefona  med vožnjo.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 5. do 12. marca 2017)

TATVINA V TRGOVINI HERVIS
6.3.2017 – Neznanec je trgovini s športnimi oblačili v Kamniku izvršil tatvino električne rolke xplorer hoverboard coty 6 v skupni vrednosti  399 evrov. Zoper storilca sledi  kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE V LJUBLJANI
7.3.2017 – Na policijski postaji Kamnik je občan podal prijavo o tatvini denarnice, ki se je zgodila v Ljubljani. Z dejanjem ga je neznanec oškodoval za okoli 300 evrov.

VLOM V KINOLOŠKO DRUŠTVO
8.3.2017 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v prostore Kinološkega društva v Košišah. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec z neznanim predmetom na vzvod vlomil skozi manjše okno in na tak način vstopil v del prostorov kinološkega društva, kjer je iz hladilnika odtujil paket šestih piv. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, kamniški kinologi pa bodo najbrž razmislili o nakupu psa čuvaja.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
9.3.2017 – Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom pred trgovino Lidl. Oškodovanka je parkirala svoje vozilo v parkirni boks pred trgovino in ko se je vrnila do vozila opazila, da je neznani voznik neznanega vozila trčil v zadnji del vozila in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

TATVINA AKUMULATORJEV IZ STROJA
11.03.2017 – Policisti PP Kamnik so bili poslani v industrijsko cono Žeje pri Komendi, kjer so oškodovancu odtujili dva akumulatorja iz delovnega stroja znamke New Holland, kateri je bil parkiran na delovišču. S tem so ga oškodovali za 800 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŽAR NA OBJEKTU V KIK-u
11.03.2017 – Na območju bivšega Kika je zagorelo v enem izmed skladišč, kjer so bile shranjene stare gume naložene s peskom ter nekaj lesenih palet. Na kraju so požar pogasili prostovoljni gasilci in gasilke iz društev Kamnik, Kamniška Bistrica, Nevlje…Policisti še raziskujemo vzrok požara.

NACIONALNA AKCIJA VARNOSTNI PAS
V času med 13.3.2017 in 26.3.2017 poteka nacionalna akcija Varnostni pas, ki je usklajena z evropsko akcijo Satbelt.

Tudi policisti PP Kamnik bomo v teh dneh na območju Policijske postaje poostreno nadzirali uporabo varnostnega pasu in zadrževalnih sistemov in uporabo mobilnega telefona  med vožnjo.