Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Voznik z “išiasom”, brez izpita in ukradenimi tablicami povzročil nesrečo

Policijska kronika: Voznik z “išiasom”, brez izpita in ukradenimi tablicami povzročil nesrečo

Kamniški policisti so se tudi v minulem tednu “zabavali” z lovljenjem zlikovcev, tatov koles in vozniki z “išiasom”.

Kronika PP Kamnik (od 9. do 15. 7. 2018)

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
9.7. 2018 – V Kamniku je neznanec izvršil tatvino mobilnega telefona znamke Wiko. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
9.7. 2018 – Policisti so bili obveščeni o o tatvini kolesa, in sicer je neznani storilec iz vrtne lope odtujil gorsko kolo znamke B-TWIN, sivo-modre barve. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

VOZNIK Z »IŠIASOM«
10.7.2018 – Policijska patrulja je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake “išiasa” , kar je so pokazale tudi meritve, ki so namerile 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika, ki ima očitno težave z »išiasom« sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
10.7.2018 – Na območju Kamnika so policisti zasegli alu zavitek z neznano belo prašnato snovjo, za katero se sumi, da je prepovedana droga.  V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA OBVOZNICI
11.7.2018 – Na kamniški obvoznici so policsti obravnavali prometno nesrečo. Povzročitelj je med vožnjo zapeljal na nasprotni vozni pas in oplazil nasproti vozeče vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

DRZNA TATVINA IZ STANOVANJA
11.7.2018 – Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vstopil skozi odprta vrata v stanovanje pod pretvezo, da mu je slabo in med tem izkoristil nepazljivost lastnika in odtujil zlatnino.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA KLANCU
12.7.2018 – Na območju Komende se je pripetila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Vzrok nesreče je nepravilno vključevanje na prednostno cesto. Povzročitelju je bil na kraju zaradi kršitve zakona v cestnem prometu izdan plačilni nalog.

TATVINA KOLESA
12.7.2018 – Policista sta bila obveščena o tatvini kolesa in sicer je neznani storilec iz kleti  stanovanjskega bloka izvršil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Fusion 10, tip Š50. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
13.7.2018 – Na območju Komende so imeli policisti v postopku osebo, ki so ji zasegli dve PVC samozapiralni vrečki z neznano zeleno rastlino. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ANONIMNI OBČAN NI MOGEL SPATI
14.7.2018 – Občan, ki je želel ostati anonimen, je policiste obvestil o glasni glasbi. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je kršitelj  glasno poslušal glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Policista sta na kraju kršitev zaznala, ker pa prijavitelj v postopku ni hotel sodelovati, je bilo kršitelju  izrečeno ustno opozorilo.

PIJAN, Z UKRADENIMI TABLICAMI IN BREZ IZPITA
15.7.2018 – Policisti so na območju Volčjega potoka obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi vožnje preblizu desnega roba povzročitelja, ki je trčil v odbojno ograjo in poškodoval vozilo. V postopku ugotovljeno, da je imel voznik na vozilu ukradene reg. tablice, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, saj je preizkus pokazal 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato mu je bilo zaseženo vozilo in odpeljano v hrambo.  Zaradi vseh kršitev zoper voznika sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.