Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Žaljivi dedek, razkuženi vozniki in preglasni žuri

Policijska kronika: Žaljivi dedek, razkuženi vozniki in preglasni žuri

Kamniški policisti so v minulem tednu, med drugim, obravnavali nesramnega dedka, ki je žalil svojo vnukinjo, iz prometa izločili nekaj preveč razkuženih voznikov, pomirili preglasne žure, se zamudili ob parih prometnih nesrečah ter lovili tatinske zlikovce, ki so si prilastili tujo lastnino.

Kronika PP Kamnik (od 10. do 16. 8. 2020)

POSKUS VLOMA V VOZILO
10.08.2020 – V Stahovici je neznanec z orodjem na vzvod, skozi prednja desna vrata, poskušal vlomiti v avto, vendar je od dejanja odstopil, vseeno pa je na vozilu povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA IZ VOZILA
10.08.2020 – Neznanec je s parkiranega vozila na območju Ljubljane odtujil oznake iz vozila znamke Renault Scenic in s kraja odšel neznano kam. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

PIJAN VOZNIK V PODGORJU
11.08.2020 – V Podgorju so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus,ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
11.08.2020 – Na Perovem se je zgodila prometna nesreča, ki jo je, ob nepravilnem premiku vozila, povzročil voznik, ki je trčil v parkirano vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PADEC S KOLESOM V STRANJAH
12.08.2020 – V Spodnjih Stranjah je prišlo do padca kolesarja, ki je pri spustu po gozdni poti izgubil ravnotežje in padel po tleh. Kolesar se je pri padcu telesno poškodoval in je bil z mesta nesreče odpeljan z reševalnim vozilom na zdravljenje. O dogodku sledi uradni zaznamek.

DEDEK JE ŽALIL VNUKINJO
12.08.2020 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer sta se sprla vnukinja in dedek, pri čemer se je dedek do vnukinje vedel nedostojno in jo žalil z neprimernimi besedami. Nedostojnemu dedku so policisti na kraju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
13.08.2020 – Na Klavčičevi ulici je prišlo do prometne nesreče, ki joje, z nepravilnim premikom vozila, povzročil neznani povzročitelj, ki je po trku s kraja odpeljal, ne da bi udeleženki nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek o dogodku.

PREVEČ RAZKUŽENI VOZNIK
13.08.2020 – V Mekinjah je policijska patrulja ustavila voznika, ki je kazal očitne znake pretirane razkuženosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper razkuženega voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POSTAL BO KOMUNALEC
14.08.2020 – Neznani storilec je na Zikovi ulici iz parkiranega tovornega vozila odtujil dva kosa ročnega motornega orodja, in sicer pihalnik ter motorne škarje za obrezovanje žive meje. Zlikovca, ki bo odslej najbrž prostovoljno skrbel za urejenost kamniških ulic, sledi kzenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

ŽUR V MOTNIKU
14.08.2020 – Policisti so v Motniku, zaradi glasnega govorjenja in pa nazdravljanja pozno v noč, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bil nazdravljvskemu kršitelju izdan plačilni nalog. Na zdravje!

TRK Z DIVJADJO
15.08.2020 – Na regionalni cesti Vodice-Moste je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, ji je bilo izdano zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. O tem, kakšen je bil divjačinski golaž, nimamo podatka.

GLASNA GLASBA V KAMNIKU
15.08.2020 – Policisti so v Kamniku, zaradi predvajanja glasne glasbe in zabave večje skupine ljudi, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju, ki se mu je najbrž stožilo zaradi konca mestnega poletnega festivala, so policisti na kraju izdali plačilni nalog.