Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Zelo naporen in tudi žalosten teden
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Zelo naporen in tudi žalosten teden

Kamniški policisti imajo za seboj zelo naporen, domala nor teden, v katerem so, med drugim, obravnavali nekaj tatvin, spor med partnerjema, razbijanje na Šutni, ter prometno nesrečo, ki se je žal končala s smrtjo mladega voznika.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
15.01.2018 – Na območju Mengša so kamniški policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest ob preizkusu pokazal 0,91 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

ZASEG VOZILA V KOMENDI
15.01.2018 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je imela na območju Komende ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Sledi obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA V VRHPOLJAH
16.01.2018 – Zaradi prekratke varnostne razdalje med vozili, se je Vrhpoljah zgodila prometna nesreča. Nastala je samo materialna škoda. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POSKUS VLOMA V HIŠO
17.01.2018 – Policisti so obravnavali poskus vloma v hišo na Perovem. Ugotovljeno, da je neznani storilec v večernem času pristopil do hiše in na vzvod skozi okno poskušal vlomiti, pri čemer mu dejanja ni uspelo dokončati. Nastala materialna škoda v višini 300 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SPOR MED PARTNERJEMA
18.01.2018 – Na Cankarjevi cesti v Kamnik je prišlo do spora med partnerjema. Ker je ena izmed oseb drugo žalila in jo fizično napadla, ji je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

RAZBIJANJE NA ŠUTNI
Policiste je nekaj po 5. uri zjutraj več občanov obvestilo, da po Šutni teče moški, ki razbija stekla na objektih. Oseba naj bi imela pri sebi kladivo in solzivec.
Takoj po obvestilu so na kraju posredovali policisti, ki so osebo tudiprijeli. Oseba je bila zaradi lažjih poškodb in samega zdravstvenega stanja odpeljana v KC Ljubljana, nakar je bila hospitalizirana.

Z opravljenim ogledom kraja je ugotovljeno, da je poškodovanih več objektov na ulici Šutna in sicer razbita stekla na oknih in izložbenih vitrinah. Dva oškodovanca sta tudi sama iskala zdravniško pomoč (zaradi solzivca). V dogodku je nastalo za nekaj tisoč evrov materialne škode.

Do sedaj zbranan obvestila kažejo na to, da je ravnanje osebe posledica njegovega zdravstvenega stanja. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
19.01.2018 – Na policijo je poklicala občanka in povedala, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke  na naslovu Glavni trg 10 našla 30 eurov. Lastnika denarja policisti Policijske postaje Kamnik še iščemo.

TATVINA KOMPRESORJA
19.01.2018 – V Črni pri Kamniku so na objektu asfaltne baze odtujil večji kompresor, temno zelene barve v vrednosti okoli 5000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

“NOČNI SKOK” NA LJUBLJANSKI CESTI
19. 1. 2018 – nekaj po polnoči so bili policisti Policijske postaje Kamnik s strani občana obveščeni, da je v enem izmed stanovanj stanovanjskega bloka na Ljubljanski cesti v Kamniku kršen javni red in mir (glasno vpitje). Kmalu zatem so policisti prejeli novo obvestilo občana in sicer, da naj bi moški, ki je vpil skočil iz stanovanja 1. nadstropja.

Ob prihodu policistov na kraj je bil moški najden v atriju, kjer je še naprej glasno vpil, ko je zagledal policiste pa je iz atrija (višine cca 4-5 m) skočil na ulico, kjer je z vpitjem nadaljeval. Policisti so na ulici osebo obvladali. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, ki je kršitelja odpeljalo v KC Ljubljana nakar je bil hospitaliziran.

NESREČA S SMRTNIM IZZIDOM
19. 1. 2018 – Policisti so bili  okoli 20.15 obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti Kamnik – Ločica, v kateri je umrla ena oseba.
Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je 22-letni voznik osebnega vozila BMW izven naselja Buč skozi desni nepregledni ovinek domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, oplazil odbojno ograjo in nato trčil v obcestno drevo. Trčenje je bilo tako
silovito, da je ukleščen ostal v vozilu in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

V nesreči je bil udeležen sam. O vseh ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo.

TATVINA TABLIC
20.01.2018 – Policisti smo bili obveščeni o tatvini reg. tablic. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči iz parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in lastnika oškodoval za okoli 40 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA IZ HIŠE
21.01.2018 – Policisti smo bili obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše v Srednji Vasi. Policist je na kraju ugotovil, da je neznani storilec skozi odprta balkonska vrata vstopil v hišo in iz prostora odtujil denar in fotoaparat ter lastnika oškodoval za okoli 550 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.