Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Žena je nad možem šest let izvajala psihično nasilje

Policijska kronika: Žena je nad možem šest let izvajala psihično nasilje

Policisti in policistke PP Kamnik so v minulem tednu obravnavali več tatvin in vlomov, iz prometa izločili nekaj voznikov na alkoholni pogon, ujeli prehitrega tovornjakarja, ki je v enem izmed naselj v Tuhinjski dolini, za več kot 50 kilometrov prekoračil dovoljeno hitrost, obravnavali pa so tudi ženo, ki se že šest let psihično izživlja nad svojim možem.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 22. 10. 2017)

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
16.10.2017 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila tatvino mobilnega telefona.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na v bližini Ciriusa v Kamniku odtujil mobilni telefon znamke, Micro Soft 640 LTE, bele barve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE
16.10.2017 –
Na policijski postaji je oškodovanka prijavila tatvino denarnice, ki se je zgodila v Kliničnem centru Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjene omarice v kletnih prostorih Kliničnega centra, odtujil črno lakasto denarnico z vsebino in jo oškodoval za okoli 100 evrov.

VLOM V LOKAL
17.10.2017 – Policisti smo bili obveščeni o vlomu v bar na območju Kamnika. Ugotovljeno je bilo  da je neznani storilec na vzvod skozi okno vlomil v lokal in iz notranjosti odtujil  cigarete in lastnika oškodoval za okoli 2500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

SUM VOŽNJE POD VPLIVOM PSIHOAKTIVNIH ZDRAVIL
17.10.2017 – Policista sta v Stahovici imela v postopku voznico, ki je kazala očitne znake, da vozi vozilo pod vplivom psihoaktivnih zdravil. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih zdravil je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil, ki je bil pozitiven, zato je bil izpolnjen zapisnik za voznico pa odrejen strokovni pregled v ZD Kamnik. Po analizi sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
18.10.2017 – Patrulja je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, in je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,88 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PREHITER TOVORNJAKAR
19.10.2017 – Policista sta imela v naselju Mali hrib v postopku voznika tovornega vozila, ki je kršil določila zakona v cestnem prometu s tem, da je v naselju prekoračil hitrost za več kot 50 km zato mu je bilo na podlagi 113. a člena ZP-1 odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog  na OS Kamnik.

ILEGALEC BREZ IZPITA
20.10.2017 – V naselju Kamnik smo imeli policisti v postopku tujca, ki v Republiki Slovenji biva brez prijavljenega bivališča in s tem nima urejenega nobenega statusa. Ravno tako je v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega dovoljenja, zato mu je bilo na podlagi 23. člena ZPrCP, vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper tujca pa je bil na sodišču Tujec izveden takojšnji postopek.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
21.10.2017 – Policisti so v naselju Loke ustavili voznika osebnega avtomobila, ki imel 0,81 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PSIHIČNO NASILJE V DRUŽINI
22.10.2017 – Policisti so v obravnavali nasilje v družini. Ugotovljeno je bilo, da je žena že šest let izvajala psihično nasilje nad svojim možem tako, da je grdo ravnala z njim in ga preganjala iz skupnega bivališča. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.