Naslovnica / Črna kronika / Policisti iščejo prevarantski par, ki je izvedel drzno tatvino

Policisti iščejo prevarantski par, ki je izvedel drzno tatvino

Pod pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, je prevarantski par, ki se je s prizorišča odpeljal s črnim Seatom, oškodovanko olajšal za okoli tisoč evrov.

Policisti so bili v petek, 5. 6. 2020, obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena na območju Kamnika. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s
pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih del, medtem ko je drug storilec v tem času iz hiše odtujil gotovino in nakit ter s tem lastnico oškodoval za okoli tisoč evrov.

Storilca sta se s kraja kaznivega dejanja s črnim avtom znamke Seat, eden izmed storilcev pa je star med 30 in 40 let, visok okoli 175 cm, oblečen pa je bil v črno jopico, črne hlače, nosil je belo obutev in črno kapo s šiltom.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nasvet policistov: Ne nasedajte goljufom in prevarantom!

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi “stopijo samo za vogal”, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.