Naslovnica / Črna kronika / Policisti so izsledili in prijeli predrznega tatu, ki je v Kamniku kradel po hišah
Simbolična fotografija.

Policisti so izsledili in prijeli predrznega tatu, ki je v Kamniku kradel po hišah

Policisti so včeraj popoldne uspeli izslediti in prijeti osumljenca večih tatvin iz stavnovanjskih hiš na območju Kamnika, ki se je skrival na Jakopičevi ulici v Kamniku, četudi jim je, z lažno prijavo ropa in plezanjem po žlebu, poskusil pobegniti.

Na območju Policijske postaje Kamnik so policisti v mesecu marcu obravnavali več primerov drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, kjer je storilec dejanje izvršil v času, ko so bili stanovalci doma. Z zbiranjem obvestil in intenzivno kriminalistično preiskavo so ugotovili identiteto storilca, ki je dejanja izvrševal.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, so policisti včeraj, 5. 4. 2016 popoldan, so policisti pridobili podatek, da se 28-letni osumljenec skriva v stanovanju na Jakopičevi ulici v Kamniku.

Ko je osumljeni opazil policiste, je zaradi možnosti bega in preusmeritve policistov, na številko 113 naznanil lažno intervencijo – rop na Ljubljanski cesti, ki ga izvršujeta dva zamaskirana storilca. V času vožnje na kraj je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za lažno naznanitev dogodka, v tem času pa je skozi balkon stanovanja zbežal tudi osumljeni. Njegov beg (plezanje po žlebu) iz stanovanja je opazil občan, ki je o tem obvestil policiste, ki pa so bili takrat že na kraju, osumljenca pa so izsledili in prijeli.

28-letniku so policisti odvzeli prostost in bo, predvidoma s kazensko ovadbo zaradi suma storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine na predrzen način in kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč, priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi suma storitve tovrstnih kaznivih dejanj tudi na območju Domžal.

Gre, kot se temu reče, za starega znanca policistov, saj je bil osumljenec v preteklosti že obravnavan in obsojen za tovrstna kazniva dejanja, lahko pa bi rekli, da je slednjič vendarle našel tudi “Husota”.