Naslovnica / Črna kronika / Policisti smodnišnico preiskujejo tudi s pomočjo forenzikov

Policisti smodnišnico preiskujejo tudi s pomočjo forenzikov

V minulih dneh, pa tudi danes, na območju nekdanje smodnišnice poteka policijska preiskava. Policisti so zavarovali območje na katerem se nahajajo nevarne snovi, danes pa naj bi smodnišnico obiskal tudi inšpektor Ministrstva za okolje in prostor.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave, so policisti Policijske postaje Kamnik že v nedeljo, 28. 5. 2017, na podlagi medijskega poročanja in obvestila župana občine Kamnik, opravili prvi pregled območja bivše tovarne KIK v Kamniku. Pri tem pregledu so policisti ugotovili, da je v nezavarovanih in lahko dostopnih objektih shranjenih več različnih vrst embalaže, v katerih so neznane snovi.

Policisti so tako takoj pričeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin dejanskega stanja ter v okviru tega obvestili tudi pristojne službe Ministrstva za okolje in prostor, prav tako pa so opravili tudi razgovor z upraviteljem objektov oz. stečajnim upraviteljem podjetja KIK.

V nadaljevanju so policisti zaradi zavarovanja in morebitnega ogrožanja življenja in zdravja ljudi zavarovali območje in včeraj, 29. 5. 2017, skupaj s strokovnjakom NFL (Nacionalega forenzičnega laboratorija GPU) ter strokovnjakom iz Specialne enote GPU, opravili ogled kraja in prve analize snovi, o ugotovitvah pa so bile nemudoma obveščene pristojne službe Ministrstva za okolje in prostor.

Ogled kraja se bo, po navedbah PU Ljubljana nadaljeval tudi danes, ogledu pa bo prisostvoval tudi inšpektor Ministrstva za okolje in prostor.

Policisti medtem nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin, predvsem v smislu zapustitve neznanih snovi v nezavarovanih in dostopnih objektih bivše tovarne, ki bi lahko pomenile tudi sum storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.