Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Pomlad v KIKštarterju

Pomlad v KIKštarterju

V KIKštarterju zapuščamo zimo in vstopamo v pomlad s kopico novih delavnic in zanimivih dogodkov. Za vas ponovno pripravljamo poučne delavnice, zanimiva predavanja in uporabna svetovanja ter še marsikaj zanimivega. Prvi dogodek bo na sporedu že 27. februarja, ko bosta večer z nami preživeli mlada kamniška podjetnica – lastnica priljubljene trgovine Zlata ptička in ustanoviteljica spletne trgovine Malinca.

KIKoff večer: Spletna VS. fizična prodaja

Ob koncu februarja vas čaka KIKoff večer: Spletna VS. fizična prodaja, kjer se bosta pomerila klasična oblika prodaje izdelkov »za pultom« in vedno bolj razširjena prodaja »preko spleta«. Gostili bomo ustanoviteljico priljubljene Kamniške trgovine Zlata Ptička, ki ponuja zdravo, povečini lokalno pridelano hrano, naravno kozmetiko in druge butične izdelke slovenskih prizvajalcev in ustanoviteljico spletne trgovine Malinca.si, ki je hkrati tudi zaščitena blagovna znamka, ki ponuja izdelke za zdrav življenjski slog. Predstavili bomo prednosti in slabosti obeh oblik prodaje in prediskutirali razvoj prodaje v prihodnosti. Dogodek je brezplačen, zato se nam pridružite 27. februarja ob 19. uri, v prostorih KIKštarterja.

Varovanje osebnih podatkov in FB oglaševanje

V mesecu marcu sta na sporedu dve delavnici. Prva delavnica bo na sporedu 14. marca, od 17. do 18. ure in bo na temo varovanja osebnih podatkov. EU GDPR je nov prihajajoči zakon, ki bo zaostril pravila igre na področju varstva osebnih podatkov in posledično pomembno vplival na poslovanje številnih podjetij. Nerazumevanje in napačno tolmačenje zakona pripelje do preplaha med podjetji, zato v KIKštarterju za vas pripravljamo delavnico, kjer se boste lahko spoznali z novostmi, ki jih prinaša zakon v slovenski prostor. Delavnico bo vodil Blaž Jamšek, univ. dipl. pravnik, član KIKštarterja in ustanovitelj podjetja JamB, pravno in poslovno svetovanje. Vse ki tematika zanima, vabimo, da se nam pridružite na delavnici, seveda pred tem pa se je potrebno prijaviti preko obrazca na povezavi: http://kikstarter.si/event/delavnica-splosna-uredba-o-varstvu-osebni-podatkov-gdpr/

Druga delavnica je na sporedu 21. marca, od 17. do 20. ure, na temo Facebook oglaševanja. Facebook je odlično orodje za povečanje prodaje in prepoznavnosti vašega posla doma in v tujini. Delavnico bo vodil Jure Knehtl, nekdanji KIKštarter stanovalec in vodja digitalne agencije AdStar za povečanje prodaje. Na delavnici se boste korak za korakom naučili predstaviti vaše obstoječe ali bodoče podjetje, se spoznali z vodenjem Facebook strani, kreiranjem in optimizacijo oglasov in učinkovitega komuniciranja. Za udeležbo na delavnici predhodno znanje ni potrebno, le želja in nekaj volje ter prijava na info@kikstarter.si.

Startup Weekend

Aprila za vas pripravljamo že tretji pomladni Startup Weekend, kjer se bodo podjetniške ideje ponovno pomerile med seboj. Zmagovalne tri, ki bodo najbolj prepričale vlagatelje in podjetnike, bodo prejele lepe nagrade. Prijave za Startup Weekend se že zbirajo, zato pohitite, saj je število prostih mest omejeno. Za več informacij si oglejte stran http://kikstarter.si/startupweekend/, kjer se tudi prijavite ali pošljite vprašanje na info@kikstarter.si, kjer se je prav tako možno prijaviti.

Za zaključek pomladi bomo pa za vas organizirali tečaj 3D tiskanja, kjer se boste spoznali z modelirno programsko opremo in osnovami FDM tiskalnika. Vse, ki vas zanima uporaba 3D tiskalnika vabljeni na kratek tečaj, ki bo potekal 9. maja od 17. do 21. ure. Prijava je obvezna na info@kikstarter.si.

Seveda pa to ni vse, v KIKštarterju se vedno nekaj dogaja in nekaj pripravlja za vas, zato vabljeni k ogledu naše spletne strani www.kikstarter.si in k spremljanju naše Facebook strani KIKštarter, kjer lahko najdete vse informacije o aktualnih in prihajajočih dogodkih ter marsikatero drugo zanimivost.

Maja Alagić, KIKštarter