Naslovnica / Črna kronika / Ponoči so neznanci znova popackali spominsko kapelico na Kopiščih

Ponoči so neznanci znova popackali spominsko kapelico na Kopiščih

Danes ponoči so neznani storilci znova oskrunili spominsko kapelico na Kopiščih, ki so jo porisali s kljukastimi križi, grafiti in temeljito popackali in premazali z oljnato barvo.

Skrunitev kapelice so zjutraj opazili tamkajšnji prebivalci, ki so o vandalizmu obvestili tudi policijo, bržčas pa utegne nočna mazaška akcija znova razplamteti strasti in povzročiti številne burne odzive, kajti skrunjenje grobov in spominskih obeležij je zagotovo sprevrženo in obsojanja vredno dejanje.

kopisca kapelica 18

Naj spomnimo, da je bila spominska kapelica, ki so jo blagoslovili 13. junija lani, podobnega, vendar ne tako hudega in obsežnega mazaštva deležna že kaka dva tedna po otvoritveni slovesnosti, vendar so se je tokrat nočni packači lotili še temeljiteje. Porisali so jo namreč s kljukastimi križi in z napisom četniki ter jo na več mestih močno popackali z belo in črno oljnato barvo. Kot je moč videti že na prvi pogled so mazači tokrat povzročili precej več škode kot prvič, saj so z barvo popackali tudi kamnit in lesen del kapelice, prizanesli pa niso niti informativni tabli v neposredni bližini.

Policija vandalsko dejanje že preiskuje, vprašanje pa je, če ji bo uspelo storilca oz. storilce odkriti vsaj tokrat.