Naslovnica / Črna kronika / Ponoči so v Šmarci zagorele pnevmatike

Ponoči so v Šmarci zagorele pnevmatike

V zgodnjih jutranjih urah so gasilci posredovali v Šmarci, kjer so, v enem izmed tamkajšnjih skladiščin šotorov, (znova?) gorele pnevmatike.

 

Gasilci so bili nocojšnjo noč znova prikrajšani za kar nekaj ur spanja, saj so bili ob 3:22 obveščeni, da v skladiščnem šotoru v Šmarci gorijo pnevmatike.

Na kraju požara so posredovali gasilci PGD Šmarca in PGD Kamnik, ki so požar manjše količine tamkaj skladiščenih pnevmatik, s hitrim in učinkovitim posredovanjem, uspeli razmeroma hitro pogasiti.

S hitrim posredovanjem so gasilci, ki so se znova izkazali, preprečili, da bi se požar razširil na okolico. Predvsem na bližnji šotor, v katerem so skladiščene palete, pred ognjenimi zublji pa so uspeli obvarovati tudi večji del samega, k sreči ne preveč polnega skladiščnega šotora v katerem je gorelo.

 

Vzroki požara, ki jih bodo poskusili raziskati policisti, zaenkrat še niso znani, naj pa ob tem spomnimo, da so požari skladiščnih šotorov v Šmarci nenavadno pogosti, saj so se gasilci s podobnimi požari, prav tako v nočnih urah ter na domala istem mestu, spopadali že sredi lanskega aprila ter konec oktobra leta 2019.