Naslovnica / NOVICE / Posebno opozorilo planincem in izletnikom: Ogromen skalni podor v dolini Bele

Posebno opozorilo planincem in izletnikom: Ogromen skalni podor v dolini Bele

Danes zjutraj se je s stene Rzenika v dolino Bele, le malo nad slapom Orglice, zrušil obsežen skalni podor, ki je uničil oz. zaprl pot na Presedljaj. Ker je možno, da se bo rušenje krušljive stene nadaljevalo, pa vsem obiskovalcem doline Bele priporočamo skrajno previdnost.

Naš bralec nas je pravkar obvestil, da se je v dolino Bele z Rzenika zrušil ogromen in precej obsežen skalni podor oz. plaz, ki je zaprl planinsko pot na Presedljaj. O tem, da gre za zares obsežen podor pa priča tudi podatek, da je prašenje, ki so ga povzročile padajoče skale, moč zaznati že na Kopiščih oz. na vhodu v dolino Bele.

Kot nam je sporočil bralec, je steni Rzenika moč opaziti vsaj še eno večjo razpoko, zaradi česar je možno, da se bo obsežno rušenje skalovja še nadaljevalo, zato vsem obiskovalcem doline Bele, še posebej pa vsem, ki se nameravate iz doline Bele podati še kam višje, priporočamo izjemno previdnost oz. še bolje, da se omenjenemu območju, dokler ga ne pregledajo pristojne službe, povsem izognete.

 

Pristojne službe so o podoru že obveščene.

Fotografije: Matej Lah