Naslovnica / Črna kronika / Posledice nočnega neurja: Podrta drevesa in uničeni avtomobili
Foto: PGD Kamnik

Posledice nočnega neurja: Podrta drevesa in uničeni avtomobili

Sinočnje neurje je na Kamniškem povzročilo kar nekaj težav in škode, saj je večje drevo, ki ga je neurje podrlo na Bakovniku, poškodovalo tudi več vozil.

Včeraj zvečer, okoli 22. ure, je širše območje Kamnika zajelo neurje s padavinami in močnim vetrom, ki je podiral drevesa.

Največ škode je nastalo na Bakovniku, kjer je podrto drevo padlo na parkirane avtomobile, pri čemer je eno vozilo domala povsem uničilo, dve pa poškodovalo. Padlo drevo so razžagali in odstranili gasilci PGD Kamnik.

Foto: PGD Kamnik

Močan nevihtni veter je težave povzročil tudi na območju Šmarce, kjer je podrto drevo zaprlo Bistriško cesto, za njegovo odstranitev pa so poskrbeli gasilci PGD Šmarca.

Foto: PGD Šmarca

Nad cesto Kamnik – Mengeš se je zaradi močnega vetra nevarno nagnil železniški telekomunikacijski drog, za katerega pa so, po obvestilu gasilcev, poskrbeli železničarji.

Zaradi podrtega drevesa pri Ledrarju v Srednji vasi je bila začasno zaprta tudi regionalna cesta Kamnik – Ločica, za odstranitev drevesa in ponovno sprostitev ceste pa so poskrbeli gasilci PGD Srednja vas.

V delu Kamnika je tekom neurja prišlo tudi do krajšega izpada električne energije, napako pa so odpravili dežurni delavci Elektra.