Naslovnica / NOVICE / Potrjen primer okužbe z novim koronavirusom v Vodicah

Potrjen primer okužbe z novim koronavirusom v Vodicah

Včeraj, 8. marca 2020 popoldne, je bila občina Vodice obveščena o potrjenem primeru okužbe z novim koronavirusom CIVID-19 pri bolniku z območja občine Vodice, zaradi česar je ena oseba na obravnavi v Infekcijski kliniki, več oseb pa v izolaciji na svojih domovih.

Kot Občina Vodice navaja v izjavi za javnost, je bolnik bržkone prinesel iz tujine oz. preko letališča v Benetkah. Po navedbah Občine Vodice trenutno obolelo osebo, v skladu s protokolom, obravnavajo na Infekcijski kliniki v Ljubljani, medtem ko svojci in druge osebe, s katerimi je bila obolela oseba v tesnih stikih, znakov bolezni ne kažejo, so pa preventivno v izolaciji na svojem domu.

Na svojem družabnem profilu pa je vodiški občinski svetnik Tilen Jeraj že pred nekaj urami objavil informacijo oz. svojo “uradno izjavo”, da naj bi bili potrjeni trije sumi okužbe pri osebah, ki prebivajo na območju občine Vodice.

Vodiški občinski svetnik Tilen Jeraj v svoji objavi na družabnem profilu navaja, da so bili odkriti oz. potrjeni trije sumi primera okužbe.

Občina Vodice je, po navedbah, ki jih je moč najti na njihovi spletni strani, glede sprejetja morebitnih nadaljnjih ukrepov v stalni komunikaciji z državnimi institucijami, obema zavodoma (šolo in vrtcem), štabom civilne zaščite, občinskimi društvi ter drugimi organizacijami, ki delujejo na območju občine Vodice, do nadaljnjega pa bodo odpovedane tudi vse javne prireditve, ki se odvijajo v zaprtih prostorih.

Glede na to, da se Vodice ne nahajajo prav daleč od Kamnika, smo Občino Vodice, v zvezi z potrjenim primerom okužbe z novim koronavirusom, zaprosili za podrobnejša pojasnila in informacije, vendar smo so nas na Občini Vodice usmerili zgolj na informacijo, ki so jo objavili na svoji spletni strani.

Po naših informacijah pa naj bi že včeraj zvečer, med prebivalci Vodic, predvsem zaradi slabega obveščanja in številnih govoric, zavladala kar precejšnja panika.