Naslovnica / Črna kronika / Požar smetarskega tovornjaka preiskujejo policisti

Požar smetarskega tovornjaka preiskujejo policisti

Jutranji požar smetarskega tovornjaka policisti preiskujejo tudi zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Kot smo že poročali je danes zjutraj, nekaj pred pol osmo, med Plečnikovim in Maistrovim mostom na kamniški obvoznici prišlo do požara v tovornem delu tovornjaka za zbiranje in prevoz odpadkov podjetja Publicus.

Na kraju požara, ki so ga, še pred prihodom gasilcev, začeli gasiti že voznik tovornjaka in tudi delavci bližnjega Komunalnega podjetja Kamnik, ki so v začetni zmedi pomagali urejati tudi promet, so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki pa so lahko požar dokončno pogasili šele potem, ko so se, s kar nekaj truda, s pomočjo žage prebili skozi debelo kovinsko streho tovornega dela vozila, ki mu je odpovedala upravljalna hidravlika.

Gasilci, ki so v kako uro trajajoči intervenciji pogasili približno tri kubične metre papirja in kartona, so zaradi izteklega hidravličnega olja zatesnili tudi jašek za meteorno vodo ter poškodovano vozilo pospremili v bazo.

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana vzroki požara zaenkrat še niso znani, po do sedaj zbranih podatkih pa so gorele smeti v zabojniku.

V požaru naj bi (po grobi oceni) nastalo za okoli 5.000 evrov škode, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem  obvestil  tudi zaradi  suma  kaznivega  dejanja  povzročitve  splošne nevarnosti.