Naslovnica / Črna kronika / Požar stanovanjske hiše: Gasilci so na Lazah preprečili najhujše

Požar stanovanjske hiše: Gasilci so na Lazah preprečili najhujše

V nočnem požaru, do katerega je prišlo na Lazah v Tuhinju, so ognjeni zublji uničili ostrešje in mansardo stanovanjske hiše, najhujše pa so s hitrim posredovanjem preprečili gasilci.

Danes zgodaj zjutraj, okoli 2:30, so bili gasilci obveščeni, da je prišlo do požara v stanovanjski hiši na Lazah v Tuhinju.

Posredovali so gasilci PGD Zgornji Tuhinj in PGD Kamnik, ki so, kljub zelo hitremu prihodu na prizorišče, naleteli že na povsem razvit požar, saj so ognjeni zublji zajeli ostrešje in celotno zgornje nadstropje starejše stanovanjske hiše, k sreči pa so se vsi prebivalci hiše uspeli pred ognjem še pravočasno umakniti na varno.

Gasilci so s hitrim posredovanjem pred ognjem najprej zaščitili sosednje objekte, sam požar pa uspeli razmeroma hitro omejiti in lokalizirati, s čemer so preprečili, da bi ognjeni zublji zajeli še spodnje prostore oz. povsem uničili celo hišo.

Kljub temu je v požaru, ki ga je bržkone povzročil pregret oz. okvarjen dimnik, nastala precejšnja gmotna škoda, saj je ogenj domala povsem uničil ostrešje, mansardo in del hodnika v spodnjem nadstropju.

K sreči v samem požaru ni bil nihče poškodovan, se je pa tekom intervencije pri padcu poškodoval poveljnik PGD Zgornji Tuhinj, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan na pregled v Ljubljano, medtem ko so se stanovalci stanovanjske hiše, ki jo je zajel požar, začasno nastanili v sosednjem pomožnem objektu.

Zaradi požara je bila na Lazah v Tuhinju, v času gašenja in odpravljanja posledic, povsem zaprta cesta Kamnik – Ločica, takoj ko je bilo to mogoče, pa so gasilci uredili izmenično enosmerni promet.