Naslovnica / Črna kronika / Požar stanovanjske hiše na Brezjah

Požar stanovanjske hiše na Brezjah

Malo pred poldnevom je na Brezjah nad Kamnikom zagorelo ostrešje stanovanjske hiše, gasilci pa so s hitrim posredovanjem preprečili nastanek še večje škode.

Danes, nekaj minut pred dvanajsto uro, so bili gasilci obveščeni, da je na Brezjah nad Kamnikom prišlo do požara v ostrešju stanovanjske hiše. Na prizorišču požara so nemudoma posredovali gasilci in gasilke PGD Kamniška Bistrica in PGD, ki so s hitro in učinkovito akcijo požar hitro omejili in pogasili ter preprečili nastanek še večje škode.

Kljub temu, da je ogenj že pogašen, delo gasilk in gasilcev še zdaleč ni končano. Intervencija je namreč še v teku, gasilke in gasilci pa, tudi s pomočjo gasilske avtolestve, iščejo morebitna preostala ognjena žarišča, odstranjujejo ožgano ostrešje, strešno kritino in izolacijo, obenem pa, ob pomoči krajanov Brezij, že pripravljajo potrebno gradivo, da bodo poškodovano ostrešje hiše zaščitili pred padavinami in zamakanjem.

Vzroki požara, na katerega je domače, ki so se nahajali v spodnjih prostorih hiše, opozoril pok, ki mu je sledil električni mrk, ter sosed, ki se je v tistem trenutku pripeljal po poti nad hišo, zaenkrat še niso znani, po prvih domnevah pa je do požara v bližini dimnika bržkone prišlo, bodisi zaradi napake na električni napeljavi, bodisi zaradi pregretja dimnika.

Natančne vzroke požara bodo poskusili ugotoviti kriminalisti, na prizorišču požara je prisoten tudi poveljnik Štaba civilne zaščite Občine Kamnik, ki bo, kot običajno v tovrstnih nesrečnih primerih, priskočila na pomoč tudi pri sanaciji ostrešja, zagotovo pa lahko nesrečni lastniki hiše v teh predprazničnih dneh računajo tudi na pomoč svojih sokrajanov.

 

Najpomembneje je, da v požaru ni bil nihče poškodovan, klub temu pa so ognjeni zublji povzročili kar precejšnjo gmotno škodo, saj je del ostrešja in mansarde močno poškodovan.