Naslovnica / Črna kronika / Požar večstanovanjske hiše v Loki pri Mengšu

Požar večstanovanjske hiše v Loki pri Mengšu

Kamniški gasilci so pri gašenju večstanovanjske stavbe v Loki pri Mengšu z gasilsko avtolestvijo priskočili na pomoč svojim gasilskim tovarišem iz Mengša, Loke, Topol in Trzina.

Danes popoldne, okoli 12:30, je na Grajski cesti v Loki pri Mengšu prišlo do požara na podstrešju večstanovanjske hiše. S podstrešja so se ognjeni zublji razširili na domala celotno streho, z nevarnim požarom, ki bi se lahko hitro razširil tudi na sosednje objekte, pa so se hitro in uspešno ter z družnimi močmi, spopadli gasilke in gasilci več sosednjih prostovoljnih gasilskih društev.

Gasilci so ob prihodu na kraj požara iz goreče stavbe evakuirali stanovalce, razkrili ostrešje in odstranili izolacijo ter požar lokalizirali in pogasili. Ko so požar dokončno pogasili, pa so gasilci , zaradi napovedanih padavin, zasilno zaščitili še poškodovano streho objekta.

Pri gašenju tokratnega požara so gasilskim tovarišem iz PGD Mengeš, PGD Trzin, PGD Loke in PGD Topole na pomoč priskočili tudi gasilci PGD Kamnik, ki so na prizorišču požara posredovali z avtolestvijo, s pomočjo katere so na streho objekta dobavljali vodo, gasilsko opremo in moštvom, ob koncu pa so pomagali še pri zasilnem prekrivanju objekta.

Ker smo bili kamniški gasilci skoraj istočasno aktivirani tudi za pomoč pri prometni nesreči, do katere je prišlo na cesti proti Črnivci, so bili, zaradi zagotavljanja popolnega moštva in tehnike v primeru morebitne tretje istočasne intervencije, na dežurstvo vpoklicani gasilci PGD Šmarca.

 

V požaru k sreči ni bil nihče poškodovan, vzroke požara pa bodo poskusili ugotoviti policisti.

Fotografije: PGD Kamnik