Naslovnica / Črna kronika / Pozor: Lumpi kradejo avtomobile in tudi gorivo

Pozor: Lumpi kradejo avtomobile in tudi gorivo

Kamniški policisti imajo za seboj ponovno pester teden, saj so se morali ubadati z vrsto tatvin in prometnih nesreč, pozabavati pa so se morali tudi s preveč vnetimi častilci sv. Martina.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 02.11. do 08.11.2015)

PROMETNA NESREČA NA KAMNIŠKI OBVOZNICI
02.11.2015 – Policisti PP Kamnik so na Kamniški obvoznici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil, do katere je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo med njimi. Poleg manjše materialne škode, je en izmed udeležencev zadobil lažje telesne poškodbe in je sam iskal zdravniško pomoč.

TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
03.11.2015 – Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o tatvini goriva iz delovnega stroja. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je neznani storilec preko noči vlomil v rezervar bagerja in iz njega odtujil cca. 250 litrov goriva. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA V ŠMARCI
03.11.2015 – Policisti PP Kamnik so v Šmarci obravnavali prometno nesrečo v kateri je prišlo do trčenja med osebnim avtomobilom in kolesarjem. Kolesar je v prometni nesreči zadobil lažje telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UBKC. Prav tako je v prometni nesreči nastala manjša materialna škoda.

TATVINA JAKNE
04.11.2015 – Na policijski postaji se je zglasila oškodovanka in povedala, da so ji odtujili jakno. Policisti so z razgovorom ugotovili, da je do tatvine njene jakne v kateri je imela še nekaj predmetov prišlo v Ljubljani, zato bodo zadevo odstopili pristojni policijski postaji.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PARKIRIŠČU
04.11.2015 – Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v eni izmed Kamniških ulic, v kateri je neznani voznik v popoldanskem času pri manevriranju po parkirišču trčil v vozilo oškodovanca in nato s kraja odpeljal. Nastala manjša materialna škoda, policisti v zvezi prometne nesreče še zbirajo obvestila.

VINJENI VOZNIK NA KAMNIŠKI ULICI
05.11.2015 – Patrulja PP Kamnik je v Kamniku obravnavala voznika, ki je kazal znake vožnje pod vplivom alkohola. Z njim je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.98 mg alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega je bil na Okrajno sodišče v Kamniku podan obdolžilni predlog.

ZASEG NEZNANE POSUŠENE ZELENE RASTLINE
05.11.2015 – Policisti PP Kamnik so imeli v postopku mlajšega moškega, kateri je imel v posesti manjšo količino neznane posušene zelene rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano substanco. Rastlina je bila poslana v analizo, v kolikor se ugotovi , da gre za prepovedano drogo zoper prekrškarja sledi globa.

TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
06.11.2015 – Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o tatvini goriva iz delovnega stroja na območju Komende. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je neznani storilec preko noči vlomil v rezervar bagerja in iz njega odtujil cca. 60 litrov goriva. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA OSEBNEGA VOZILA
06.11.2015 – Policisti so na Zikovi ulici v Kamniku obravnavali tatvino osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči s parkirišča na Zikovi ulici na neznan način spravil v pogon osebni avtomobil znamke Škoda Octavia karavan in ga tako odtujil. S tem je oškodovanca oškodoval za cca. 8.000 eurov. Policisti zbirajo obvestila, na tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo.

VLOM V CVETLIČARNO V KOMENDI
07.11.2015 -Policisti PP Kamnik so obravnavali vlom v cvetličarno v Komendi. Neznani storilec je na vzvod vlomil skozi vrata cvetličarne in iz notranjosti iz blagajne odtujil 225 evrov gotovine. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

OBNEMOGEL VINJEN PEŠEC
07.11.2015 – Policisti so bili poslani na parkirišče trgovskega centra v Kamniku, kjer je zaradi prevelike količine popitega alkohola obnemogel starejši moški. V razgovoru s policisti se je skoncentriral za pot domov, policisti pa so mu zaradi nedostojenega vedenja izdali globo.

VINJEN VOZNIK
07.11.2015 – Policisti so imeli v postopku 52 letnega voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 52-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali vožnjo, zoper omenjenega so podali predlog za uvedbo postopka na pristojno sodišče.

PIJANA VPILA NA SORODNIKE
08.11.2015 – Policisti so bili poslani na intervencijo v zasebnem prostoru v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da vinjena ženska vpije na ostale družinske člane, svoje vpitje pa je nato prenesla še na policiste pri obravnavanju. Ker se kljub večkratnim ukazom naj preneha s kršitvijo ni pomirila in je bilo utemeljeno pričakovati, da bo z kršitvijo nadaljevala, je bilo zoper njo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Odpeljana je bila v prostore za pridržanje, izdana pa ji je bila tudi ustrezna globa.