Naslovnica / NOVICE / Pozor: Ne nasedajte sumljivim ponudbam za nakup poceni letnih vinjet

Pozor: Ne nasedajte sumljivim ponudbam za nakup poceni letnih vinjet

Na telefonsko številko uredništva portala Kamnik.info smo prejeli SMS sporočilo z navidez zelo mamljivo ponudbo za nakup letne vinjete po polovični ceni. Ampak…

Ponudba, ki bi se jo zagotovo izplačalo izkoristiti, ampak…

Za naročilo domnevno znižane vinjete in še nekaterih drugih, sumljivo ugodnih stvari, je potrebno poklicati na komercialno telefonsko številko, kar pa ni jasno obrazloženo oz. označeno, ampak je komercialna številka 090 zakrinkana z mednarodno klicno države, na kateri vam utegnejo, vsaj sodeč po podatkih simobilovega cenika klicev na komercialne številke, za 2,99 € na minuto, postreči z vedeževalskim nasvetom.

Pa nikar se ne mučite s klicem, saj vam lahko že mi, brez bajaličarja ali vedeževalca prerokujemo, da boste v kratkem imeli še manj denarja, kot zdaj, četudi ste si obetali, da boste privarčevali nekaj deset evrov.

Ne bodite naivni, kajti v najboljšem primeru vas utegne prijazen glas na oni strani zaplesti v pogovor in se vam, kar se da dolgo opravičevati, da jim je vinjet ravno zmanjkalo, vaši telefonski evrčki pa bodo tekli iz vašega na njihov račun. Še bolj verjetno pa se vam utegne zgoditi, da boste zaslišali: “Vsi operaterji so trenutno zasedeni…” potlej pa boste čakali in čakali in čakali, čas pa je, v tem primeru še posebej, denar.

 

 

Precej sumljiv  je tudi podrobnejši pogled na spletno stran domnevnega ponudnika letnih vinjet po polovični ceni, kajti s spletne strani Hallo Kupon ni mogoče razbrati ne kdo omenjene vinjete prodaja, niti pod kakšnimi pogoji, prav dosti več podatkov pa ni možno razbrati niti z registra lastnikov domen.

Kakorkoli že, če je preveč ugodno, da bilo res, potem vas utegne vse skupaj stati še več kot običajno. Ne nasedajte!

Klica na omenjeno številko vam sicer ne moremo prepovedani, vam ga pa močno odsvetujemo, razen v primeru, če ste morda kak zelo hud tržni inšpektor oz. inšpektorica, ali pa morda celo organ pregona.

Če vas navedeno vseeno še ni prepričalo, pa prilagamo še izkušnjo enega izmed klicateljev, ki je tovrstni zavajajoči ponudbi žal nasedel, svojo izkušnjo pa delil med prijatelji na FB.