Naslovnica / Črna kronika / Pozor, v vozilih ne puščajte orodja

Pozor, v vozilih ne puščajte orodja

Sodeč po številnih krajah orodja iz vozil bi lahko sklepali, da se kamniški nepridipravi kanijo lotiti poštenega dela, saj si očitno opremljajo delavnico. Policisti so namreč v preteklem tednu zabeležili kar dva vloma v vozili iz katerih je bilo odtujeno različno orodje, tovrstne kraje, pa so se dogajale tudi že v preteklosti. Vlomilske športnike, ki so se nadejali zimskih radosti, so policisti prijeli že kmalu po vlomu, medtem ko neznanca, ki je oropal trgovino v Svetilniku še iščejo. Ukvarjanje s športom utegne biti tudi nevarno, saj se lahko izgubiš v hribih, kot se je to primerilo dvojici malce preveč korajžnih alpinističnih pripravnic, medtem ko poklic športnega sodnika zagotovo sodi med adrenalinske dejavnosti visokega tveganja, kar je v Komendi skusil malonogometni sodnik, ki se je zameril enemu izmed tekmovalcev. Zamera pa se je skuhala tudi med izven zakonskima partnerjema, ki so ju pomirili šele policisti, saj je v njunem odnosu počilo in sta se skregala, kot bi bila poročena. Je pa v minulem tednu počilo tudi že na novem krožišču, k sreči pa se je vse skupaj izteklo zgolj s skrivljeno pločevino.

Kronika policijske postaje Kamnik os 4. do 11. januarja 2016

Prometna nesreča na novem krožišču
4. 1. 2016 – Svoj davek je zahtevalo novo krožišče v Volčjem Potoku. K sreči je bila zvita le pločevina.

Vlom v športno trgovino Intersport
5. 1. 2016  – Policisti so ob 01.21 obravnavali vlom v trgovino, ki je v sklopu trgovskega centra. Neznanci so razbili izložbeno steklo trgovine in iz nje odtujili več kosov smuči in oblačil. Na podlagi zbranih obvestil in hitri akciji so policisti storilce zaustavili na Rodici. Storilcem je bila na podlagi 157/2 člena ZKP odvzeta prostost, odrejeno pridržanje in opravljeno zaslišanje. 6. 1. 2015 so bili privedeni k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na Okrožno sodišče v Ljubljani. Enega od njih je pristal v priporu na, druga dva pa v hišnem priporu.

Kraja orodja
V noči iz 6. na 7. 1. 2016 je neznanec na Perovem iz tovornega vozila odtujil več kosov delovnega orodja in pripomočkov v skupni vrednosti okoli 8000 EUR. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrajno sodišče v Domžalah.

Drzna tatvina v Mercatorju
7. 1. 2016 – Policisti so ob 19.04 obravnavali drzno tatvino v trgovini na Ljubljanski cesti. Neznanec je vstopil v prodajalno, pristopil do blagajničarke in od nje zahteval denar. S pridobljenim plenom je nato s kraja zbežal. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in pregledali posnetke na varnostni kameri. Po končani preiskavi bo o storjenem kaznivem dejanju obveščeno sodišče.

Hribovski izgubljenki
7. 1. 2016 – Ob 21.52 je bil prejet klic, da sta se na poti od Brane proti Kamniškemu sedlu izgubili planinki. Člani GRS Kamnik so se takoj lotili reševanja. Reševalci so planinki naši v jutranjih urah in ju nepoškodovani, a premraženi, varno pospremili v dolino.

Še ena kraja orodja
8. 1. 2016 – Neznanec je na Ljubljanski cesti  od 23. 12. 2015 do 8. 1. 2016, na parkirnem prostoru,  z neznanim orodjem, odprl zadnja vrata tovornega vozila in iz njega odtujil več kosov električnega orodja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

Skregala sta se kot bi bila poročena
10. 1. 2016  – Policisti so v Kamniku obravnavali spor izven zakonskih partnerjev. Strasti so pomirili in najbolj vročekrvni kršiteljici zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Napad na sodnika
10. 1. 2016  – V Komendi pa so se strasti vnele na Zimski ligi v malem nogometu. Enemu od tekmovalcev ni bilo všeč sojenje in se je neprimerno znesel nad sodnikom. Za tako neprimerno obnašanje na športnem dogodku bodo policisti kršitelju napisali globo.