Naslovnica / NOVICE / Pravljični pohod v dežju in ples ob ognju v Tunjicah

Pravljični pohod v dežju in ples ob ognju v Tunjicah

V Tunjicah se je drugi dan festivala Kamfest na mobilnem odru odvijal Etno disko. Ob ritmu afriške, latino in arabske glasbe je kar nekaj obiskovalcev zaplesalo. Pred plesom pa je Društvo Tun’ški glas udeležence popeljalo na pravljični pohod.

Tokratšnji dogodek Kamfesta je bil organiziran v sodelovanju z Društvom Tun’ški glas, katerega člani so za obiskovalce pripravili pohod po Tunjicah z pripovedovanjem pravljic.

Okoli 6h se je na kraju dogodka zbralo že kar nekaj ljudi. Nekateri otroci so že nestrpno čakali pravljičnega pohoda. Pod vodstvom članov Društva Tun’ški glas so se obiskovalci podali na krajšo pot do Tunjiške cerkve.

Vmes so ob zanimivi razlagi vaškega kronista Ivana lahko spoznali zgodovino vasi in stavb, na treh mestih pa so pripovedovalke povedale pravljično zgodbo. Zanimive in duhovite pravljice tako iz Afganistana, Krškega in iz domačih Tunjic so se vse končale s poučnim koncem in prepričanjem, da vedno zmaga poštenost in dobrota.

Tudi nekaj kapelj dežja pravljičnega pohoda ni pokvarilo, ob vrnitvi na mesto dogodka pa so se že zaslišali ritmi glasbe.

Jan Tomšič je s kitaristom in bobnarjem pričaral prijetno vzdušje ob katerem je nekaj obiskovalcev zaplesalo. Koncert se je klub slabšemu vremenu končal s plesom ob ognju.

Zabave ob ognju so se udeležili obiskovalci vseh starosti. Dogodek je združil domačine iz vasi in mlajše generacije ter tujce, kar je celotni namen festivala Kamfest.

Ivana Pika Schlegl