Naslovnica / KULTURA / Predizbor državnega prvenstva v slam poeziji

Predizbor državnega prvenstva v slam poeziji

Včeraj, na petek 13., je pod polno luno pred vrati mladinskega centra Kotlovnica novo sezono dogodkov odprl pesniški mnogoboj PestBesed.

Štirje tekmovalci so se potegovali za dve prosti mesti na finalnem nastopu, ki bo potekal petega oktobra v Ljubljani ter za vpis v Kotlovniško knjižico slam zmagovalcev. Mladi poeti so se dotaknili okoljevarstvenih problemov, ljubezni, sovraštva, vojn in mnogih drugih globokih tem.

 

Po vsakem nastopu, ki ni smel preseči dolžine treh minut, so pravilnost izvedbe in upoštevanje drugih pravil ocenjevali sodniki iz publike, Anže Slana in Anja Bezlova pa sta bila na čelu sodniškega ocenjevanja.

 

Kot rečeno, dva tekmovalca sta se uvrstila na državno prvenstvo v slam poeziji, en izmed njiju pa si je prislužil tudi vpis v knjigo zmagovalcev. Po hudem vendar pravičnem boju sta stopnički zavzela Nina Medved in Alen Harp, Ninino ime pa bo zapisano tudi v knjižici slam zmagovalcev Kotlovnice.

Večer je minil v prijateljskem vzdušju, za glasbene premore sta poskrbela Matic in Tjaša Rozalija Rems, dodatno svetlobo pa je metala na zbrane polna luna nad MC Kotlovnica.