Naslovnica / Črna kronika / Prehiter voznik je pod vplivom alkohola v Podhruški povzročil nesrečo
Simbolična fotografija

Prehiter voznik je pod vplivom alkohola v Podhruški povzročil nesrečo

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik, ki je v Podhruški povzročil prometno nesrečo, vozil pod vplivom alkohola.

Nocoj okoli 18. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Podhruški. Na kraju nesreče so policisti z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovili, da se je voznik pripeljal iz smeri Podhruške proti Kamniku, pri čemer ga je, ko je pripeljal iz desnega ovinka pri tabli za konec naselja Podhruška, zaradi
neprilagojene hitrosti, odneslo na nasprotni vozni pas v trenutku, ko se je iz smeri Kamnika pravilno pripeljal drugi voznik. Slednji se je trku sicer poskušal umakniti ter z vozilom umikal na bankino, vendar sta vozili kljub temu trčili.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je bil z obema voznikoma opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju pokazal rezultat 0,54mg/l, zaradi česar so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje ter izdali potrdilo o odvzemu.

Povzročitelj nesreče je se je v nesreči najverjetneje tudi lažje poškodoval, saj je ob intervenciji tožil o bolečinah, vendar bo zdravniško pomoč iskal sam.