Naslovnica / NOVICE / Preklic epidemije COVID-19 in zahvala Občinskega štaba Civilne zaščite

Preklic epidemije COVID-19 in zahvala Občinskega štaba Civilne zaščite

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

obveščamo vas, da s ponedeljkom, 1. junija 2020, Občinski štab Civilne zaščite deluje le še v ožji sestavi. Še vedno je štab na voljo na telefonski številki 01/831 81 94 in elektronskem naslovu civilna.zascita@kamnik.si za vse informacije, vezane na aktivnosti zoper koronavirus COVID-19. V tem trenutku bo štab tesno sodeloval predvsem s kamniškimi šolami in vrtci in jim nudil pomoč pri premagovanju in reševanju morebitnih težav, vezanih na njihovo delovanje in prihode otrok v vrtce in šole. Pozorno se bodo še vedno spremljale razmere na terenu in v primeru kakršnihkoli poslabšanj nemudoma pričelo s potrebnimi aktivnostmi.

Ob epidemiji koronavirus COVID-19 sta Občina Kamnik in Občinski štab Civilne zaščite izvedli učinkovite ukrepe za varovanje človeških življenj, tako, da v času največjega izbruha okuženih z virusom COVID-19 v občini Kamnik ni bilo smrtnih žrtev. Učinkovito smo se soočali z nastalimi razmerami. Vse reševalne ekipe, društva, službe in organizacije, ki so sodelovale v aktivnostih izvajanja nalog, zaščite, reševanja in pomoči, so svoje delo opravile izjemno strokovno, požrtvovalno in učinkovito ter tako omogočile, da je bilo stanje okuženih v naši lokalni skupnosti na številki 19. Ob tej priložnosti se Občinski štab Civilne zaščite iskreno zahvaljuje vsem, ki so delovali v širšem operativnem sestavu, s številnimi aktivnostmi pa smo se trudili, da ohranimo zdravje vas, naših občank in občanov.

Prvič smo se znašli v takšni naravni nesreči in uspelo nam je s skupnimi močmi! Z vsemi deležniki smo imeli isti cilj. Cilj reševati življenja. Hvala občankam in občanom, ki ste s svojim odgovornim ravnanjem pripomogli k temu, da smo skupaj lahko premagovali nepremagljivo.

Ostanite zdravi!

mag. Matjaž Srša, poveljnik
Brigita Vavpetič, namestnica poveljnika