Naslovnica / NOVICE / Premočeni in prevetreni Kamfestovci kljubujejo vremenu

Premočeni in prevetreni Kamfestovci kljubujejo vremenu

Kot smo že vajeni, se je ob šesti uri pričelo dogajanje na otroškem odru, kjer so najmlajše zabavali plesalci plesnega kluba Modum.

Kljub nekaterim dežnim kapljam sem ter tja se otroci niso ustrašili in vztrajali do konca nastopa ter tu in tam “zamigali” v ritmu poskočne glasbe.

Včeraj je potekal v parku Evropa tudi drugi kamfestovski KUL petek, ki pa je tokrat privabil le najbolj lačne občane – nad Kamnikom se je namreč zgrnila huda ura, ki je pregnala tudi najbolj korajžne gledalce, nastopajoča Ugo in Buh pa sta svoj glasbeni izbor prilagodila vremenu: za večinsko publiko, sestavljeno iz festivalskih prostovoljcev, sta odbrenkala Purple rain, Have you ever seen the rain, Mačka Murija in druge deževne pesmi.

Na mestnem odru, kjer so se trli dežniki in pod njimi gledalci (katerim se je bilo tokrat presenetljivo preprosto držati varnostne razdalje en meter in pol) so nastopili Bakalina Velika, ki so skupaj (bolj ali manj uspešno) s publiko preganjali dež in oblake.

Zadnji dogodek na Barutanskem odru je bil prav tako zaznamovan z dežnimi kapljami, ki pa očitno niso prav nič motile nastopajočih Notranjih glasov – Neže Blažič, Tanite Rose in Ajde Špacapan, ki so v ospredje postavile pomen notranjega glasu in njegove razdvojenosti med telesom in okolico.

Pohvale tudi organizatorju in festivalskim delavcem, ki se ne ustrašijo ne korone, niti vremena ter vsakodnevno “speljejo” program po začrtanem urniku ne glede na razmere.

Fotografije: Aleš Romaniuk in www.kamnik.info