Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Prenovljena kavarna Rotovž je ponovno odprta

Prenovljena kavarna Rotovž je ponovno odprta

Kavarna Rotovž, ki je včeraj popoldne ponovno odprla svoja vrata, je pred nedavnim dobila nove lastnike, osveženi pa sta tudi podoba in ponudba simpatične kamniške kavarne z vrtom, ki se nahaja tik ob občinski stavbi.

Včeraj popoldne je bilo v središču Kamnika znova živahno in veselo, saj je svoja vrata, z manjšim priložnostnim druženjem, ponovno odprla priljubljena kavarna Rotovž.

Tako v lokalu, kot tudi na vrtu, je moč že na prvi pogled opaziti precej novosti in sprememb, ki obetajo, da bo simpatična kavarna Rotovž, tako kot je bila že nekdaj, znova postala ena izmed osrednjih stičišč kamniškega družabnega utripa.

 

Da bo temu res tako, se bosta zagotovo potrudila Diana Oman in Janez Stele, nova lastnika kavarne Rotovž, ki sta še pred ponovnim odprtjem poskrbela za temeljito osvežitev lokala in vrta.

Prenovljeno podobo je kavarna Rotovž dobila ob pomoči arhitektke Mojce Hribar in lokalnega mizarskega mojstra Mateja Gradiška iz Stranj, za osvežitev in novosti gostinske ponudbe pa je, kot glavna gonilna sila oz. »duša« kavarne, poskrbela izkušena gostinka Diana Oman, ki jo je izpod vršacev rodne Kranjske Gore pod kamniške planine pripeljal glas srca oziroma, če se malo pošalimo, najbrž kar medeno lectovo srce njenega Janeza.

Nasmejana Diana, ki je svoje bogate gostinske izkušnje nabirala tudi v Avstriji, nam je povedala, da bo poglavitni poudarek ponudbe kavarne Rotovž predvsem na zares dobri, kamniški kavi iz pražarne Stow na Duplici, ki jo praži Aleš Turšič, obenem pa naštela še celo vrsto drugih novosti, ki utegnejo dobrodošlo popestriti gostinsko ponudbo kamniškega mestnega središča; od domačega točenega sladoleda, različnih slaščic in prigrizkov ter nenazadnje tudi izvrstnega točenega češkega piva.

Kot je še povedala Diana, v kavarni Rotovž k popestritvi in oživitvi kamniškega mestnega utripa ne bodo poskrbeli zgolj z dobro gostinsko ponudbo, ampak v prihodnje tudi z različnimi dogodki in prireditvami ter drugimi aktivnostmi, saj jim idej in načrtov zagotovo ne manjka. Si pa želi še nekoliko okrepiti svojo ekipo simpatičnih natakaric, kar je najbrž tudi lepa priložnost za kakega Kamničana ali Kamničanko, ki ga veseli tovrstno delo in išče zaposlitve.

Ob ponovnem odprtju kavarne Rotovž je svoje nove sosede prišel pozdraviti tudi kamniški župan Matej Slapar, ki je novima lastnikoma zaželel obilo sreče ob novih poslovnih izzivih, obenem pa izrazil zadovoljstvo, da je kavarna Rotovž, ki jo je, tako kot številni Kamničani, tudi sam že kar precej pogrešal, ponovno odprta.

Kavarna Rotovž je odprta vsak dan, od ponedeljka do sobote, in sicer od 7:30 do 20.00, ob nedeljah pa bo, vsaj za enkrat, kavarna zaprta.

Dobrodošli v kavarni Rotovž!