Naslovnica / NOVICE / Prenovljena sedežnica na Veliki planini je že (skoraj) nared

Prenovljena sedežnica na Veliki planini je že (skoraj) nared

Obnova sedežnice na Veliki planini je domala povsem pri koncu, saj dela potekajo po načrtu in če bo vse po sreči, se bo s prenovljeno sedežnico moč ponovno peljati že v prihodnjem tednu.

Žičničarji na Veliki planini bodo na prenovljeno sedežnico že jutri namestili nove sedeže in začeli z izvajanjem preostalih obveznih meritev in testiranj. Pri tem velikoplaninskim žičničarjem ne gre najbolj na roke čas dopustov, saj so pisarne različnih uradov in inštitucij, ki morajo pred uradnim pričetkom obratovanja sedežnice primakniti svoj žig in podpis, v teh dneh povečini precej prazne, zato je v urejanje nujne in zelo zahtevne papirologije potrebno vložiti nekoliko več truda, predvsem pa časa, kot običajno. Sicer to utegne za kak dodaten dan odmakniti ponoven zagon sedežnice, kar pa je, glede na to, da bo imela Velika planina ponovno delujočo ter povsem prenovljeno sedežnico, bržčas povsem nepomembno.

Kot že rečeno, velikoplaninski žičničarji so s svojimi deli v glavnem že zaključili, tehnični prevzem sedežnice, pa naj bi se odvil že v torek, zato se lahko nadejamo, če ne bo kakih nepredvidenih presenečenj in večjih birokratskih zapletov, da prihodnji konec tedna od Šimnovca do Zelenega roba oz. Gradišča, ne bo potrebno več pešačiti.